Home Duurzaam Geen plastic wegwerpglazen maar hard cups op Bredewegfestival

Geen plastic wegwerpglazen maar hard cups op Bredewegfestival

0

Het Bredewegfestival wil de hoeveelheid plastic afval op het festival drastisch gaan reduceren. Daarom ontbreken dit jaar op 27 april bij de bars de plastic wegwerpglazen. Nu drink je uit zogenaamde hard cups.

De Europese Commissie wil plastic wegwerpproducten verbieden. Het gebruik van onder meer rietjes, bestek, borden, roerstokjes en wattenstaafjes en wegwerpglazen is  vanaf 2021 verboden. Het Bredewegfestival vindt dat het nu al tijd is om plastic wegwerpglazen niet meer te gebruiken, maar over te stappen op hardcups.

Op Koningsdag koop je bij je eerste drankje eenmalig een hard cup voor een euro. Dat is geen statiegeld, maar de hard cup is dan van jou. Je gebruikt de hardcup voor al je volgende drankjes. De mensen bij de bars spoelen de hardcup steeds schoon en drink je dus elke keer uit een schoon ‘glas’.

Als je je hard cup bij het verlaten van het festival inlevert bij één van de verzamelpunten naast de verschillende bars, doneer je ook nog eens €0,50 aan het Bredewegfestival. En zo help je het milieu en het festival.