Home Overzicht Geen ruimte meer voor grote evenementen van Roest

Geen ruimte meer voor grote evenementen van Roest

0

Jarenlang heeft Amsterdam Roest evenementen georganiseerd in en rondom de Van Gendthallen op het Oostenburgereiland. Daar komt nu een einde aan. De gemeente heeft laten weten dat het Oostenburgereiland verder wordt ontwikkeld en dat er vanaf november geen ruimte meer is voor grote evenementen.

Vorig jaar bereikte Roest met woningcorporatie Stadgenoot een akkoord over de koop van het ‘koudgasgebouw’ waarin Roest is gevestigd. Het gebouw wordt opgeleverd als de kavels om het gebouw heen zijn verkocht. Roest verwacht nog gedurende één zomer in de ’tijdelijke situatie’ te kunnen blijven exploiteren en vervolgens dicht te gaan voor een grote renovatie. Dan zal het pand grondig worden geïsoleerd voor warmte en geluid. De definitieve grenzen van het terras zijn dan ook duidelijk.

Karakter behouden
Roest wil zoveel mogelijk het karakter van het pand behouden en het cafégedeelte met selfservice op een vertrouwde manier herinrichten. In het naastgelegen boilergebouw komt een restaurant waar wel met bediening getafeld kan worden. Aan de strandzijde van het boilergebouw wordt een serre aangebouwd.

Afscheidsdiner
In een brief aan bewoners in de omgeving herinnert het team van Roest aan de overlast die bewoners in het verleden hebben ondervonden. Markten, nachtelijke dansevenementen , film- en theatervoorstellingen hebben Oostenburg op de kaart gezet, maar zo nu en dan ook overlast voor de buurt opgeleverd. Roest bedankt de bewoners in de brief voor het geduld en begrip op de momenten van overlast en voor de support bij evenementen die ze hebben bijgewoond. Op 27 oktober is er, als laatste evenement een groots afscheidsdiner waar de buurtbewoners met korting kunnen aanschuiven.

Geen evenementen meer in de Van Gendthallen.

 

Vorig artikelCarnival of the Oppressed Feelings trekt door de stad
Volgend artikelPositieve energie van 3FM Talent Elementary Penguïns in basement Q-Factory