Home Overzicht Geld voor renovatie 600 woningen in Indische Buurt en Jeruzalem

Geld voor renovatie 600 woningen in Indische Buurt en Jeruzalem

0

De gemeente stelt € 10 miljoen beschikbaar voor de renovatie van ruim 600 sociale huurwoningen in Jeruzalem en de Indische Buurt. Per wijk is een budget beschikbaar van 5 miljoen euro. De bijdragen komen uit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting dat is bedoeld om zwakkere buurten een impuls te geven.

Met de bijdrage uit het Stimuleringsfonds en eigen investeringen kan Rochdale in de wijk Jeruzalem de renovatie van 310 woningen twee jaar versnellen. De oplevering van de gerenoveerde woningen vindt in plaats van 2020 al in 2018 plaats. Door de renovatie zal vooral de isolatie van de woningen verbeteren. Dit levert een voordeel op in de energiekosten en daarnaast verbetert de geluidsisolatie tussen de woningen.

In de Indische Buurt is de corporatie Eigen Haard al jaren samen met de corporaties Alliantie en Ymere aan de slag met de herontwikkeling van de buurt. In veel delen van de buurt heeft dit al positieve gevolgen gehad, zowel met  nieuwbouw zoals Tidore aan de Molukkenstraat, de aanpak van maatschappelijk vastgoed rond de Batjanstraat en de renovatie van Indië 8 aan het Makassarplein. En ook met  sociale investeringen zoals de samenwerking met wijkpartners en bewoners. Met de bijdrage uit het Stimuleringsfonds en eigen investeringen gaat Eigen Haard 369 woningen in acht verschillende complexen renoveren. Bijna alle woningen zijn ook na de renovatie nog beschikbaar voor sociale verhuur. Eigen Haard hoeft met deze bijdrage minder woningen te verkopen dan gepland.

Vorig artikelGroot succes: Roeien langs het Amsterdam Light Festival
Volgend artikelJamPot, al meer dan dertig keer swingende muziek en bijzondere acts