Home Overzicht Gemeente dreigt Grand Café Genieten te sluiten

Gemeente dreigt Grand Café Genieten te sluiten

0
Een druk-bezochte bridgeavond in Grand Café Genieten.

Het gonst al lang. Grand Café Genieten in Oostpoort moet sluiten. De gemeente, eigenaar van het pand, trekt de stekker eruit. Er is veel over gesproken. De bestuurscommissie die een paar meter verderop z’n vergaderingen belegt, heeft er regelmatig over gesproken, maar kan niets doen. Zij zijn slechts de oren en ogen van de bewoners… Het besluit is genomen door wethouder Pieter Litjens en zo gaat dat. Nu is het aan de bewoners om de sluiting te voorkomen. Een handtekeningenactie is gestart.

Grand Café Genieten is een bijzondere horecalocatie. Er werken jongeren met een licht verstandelijke beperking onder professionele begeleiding. Het zijn er zo’n vijftien die via zorginstelling Cordaan een een leer-werkplek hebben. Sommigen werken in de keuken, anderen in de bediening. Daarnaast heeft het café een buurtfunctie. Regelmatig zijn er drukbezochte bridgeavonden en voor live muziekmiddagen en -avonden is er ook veel belangstelling. De beslissing van de gemeente om de huur op te zeggen en het café, uitgebaat door bedrijfskantine-exploitant Sodexo, te sluiten wordt niet begrepen.

Veel veranderingen bij gemeente
Met het steeds meer centraliseren van gemeentelijke activiteiten is er inmiddels al veel veranderd. Het stadsdeelhuis is omgevormd tot Stadsloket, een verandering die bij alle stadsdelen op dezelfde manier is uitgevoerd. Naar verluidt wil de gemeente nu ook de bijbehorende horecavoorzieningen in een lijn brengen. Overal hetzelfde. Dat lijkt nu ook te gebeuren met Grand Café Genieten, dat grenst aan de kantine van de ambtenaren die werken in het Stadsloket.

Nu definitief
Begin 2015 was er al sprake van sluiting van deze horecagelegenheid aan het Oranje-Vrijstaatplein. De gemeente zou de huur verviervoudigen. Bezuinigingen lijken ook nu weer leidend te zijn. Wanneer er wat gaat veranderen en wanneer dat gaat gebeuren is nog onduidelijk. In ieder geval zal dat leiden tot een andere invulling van Genieten en van de bedrijfskantine van het Stadsloket. Ook is nog niet duidelijk of de jongeren van Cordaan er kunnen blijven werken.

Vorig artikelRobert Pennekamp genomineerd voor Picasso-wedstrijd
Volgend artikelMetrostations krijgen eigen energievoorziening van zonnepanelen op dak