Home Sport&Fit Gemeente investeert in sportaccommodaties Oost

Gemeente investeert in sportaccommodaties Oost

0

Amsterdam investeert 9,5 miljoen euro in sportaccommodaties. Een deel daarvan is bestemd voor sportaccommodaties in Oost. De investeringen zijn bedoeld om de sportaccommodaties op te knappen, toegankelijker te maken, de wachtlijsten weg te werken, te verduurzamen en de stad als speelveld in te zetten. Vorig jaar investeerde de gemeente al een bedrag van 20 miljoen euro in sportaccommodaties.

In Oost gaat een deel van de investering naar tennis omdat de vraag naar tennis groeit. Zo gaat er geld naar de ontwikkeling van de tennishal op het Rieteiland op IJburg, de sporthal van tennisvereniging Tiebreakers bij het Flevopark krijgt een nieuwe vloer en de tennisvereniging VVGA krijgt een extra tennisbaan. Ook voetbal deelt mee in de pot. Zo krijgen de sportparken Middenmeer en Drieburg er een kunstgrasveld bij. Bij sportpark Middenmeer wordt er ook een extra brug aangelegd. Er gaat ook geld naar de sporthal Zeeburg in de Indische Buurt.

Meer bewegen, meer plezier
‘Amsterdam is een sportstad en daar horen sportaccommodaties van goede kwaliteit bij’, zegt wethouder Sport, Eric van der Burg. ‘Het is belangrijk om niet alleen in de meest populaire sporten zoals voetbal en hockey te investeren, maar ook in cricket, tennis en handbal. Met het aanpakken van de sportaccommodaties in de stad hoop ik dat meer Amsterdammers gaan bewegen en hier veel plezier aan beleven. Bewegen maakt Amsterdammers gezonder.’