Home Wonen Gemeente wil Verenigingen van Eigenaren gezonder maken

Gemeente wil Verenigingen van Eigenaren gezonder maken

0

Naar schatting slaapt 30 procent van de Verenigingen van Eigenaren (VvE) of niet op orde. Doordat geen of onvoldoende reserves worden opgebouwd kan het onderhouden van het pand een probleem worden. Acute onderhoudsproblemen zoals een verrotte fundering of een onverzekerd pand bij brand kunnen grote financiële gevolgen hebben voor eigenaren. De gemeente gaat de ondersteuning voor de VVE’s uitbreiden.

Beeld Hans Heitgeert

In deze tijd van het jaar houden veel VvE’s hun jaarvergadering. Daarom heeft de gemeente de afgelopen week een brief gestuurd naar de meer dan 19.000 VvE’s in de stad waarin wordt gewezen op de noodzaak van onderhoud en beheer. VvE’s die vragen en problemen hebben kunnen nu voor ondersteuning ook terecht bij een van de steunpunten van !WOON, de voormalige Wijksteunpunten Wonen. Die steunpunten hebben deze week het aantal inloopspreekuren voor VvE’s verruimd.

‘Een financieel gezonde VvE is een taak van de eigenaren zelf’, laat woonwethouder Laurens Ivens weten. ‘We kunnen als gemeente alleen door middel van aanschrijvingen en boetes ingrijpen als de problemen te groot worden, maar dan ben je altijd te laat. Het is veel beter en voordeliger als de eigenaren zelf hun verantwoordelijkheid nemen en besluiten om hun complex goed te beheren. Dat moeten ze vooral doen vóór het te laat is.’

!Woon Oost, 2e Boerhaavestraat 46 | 020 462 0330 | Inloopspreekuur woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en maandag van 19.00 tot 20.00 uur.
In Gezondheidscentrum Haveneiland, IJburglaan 727 op maandag van 09.30 tot 11.30 uur.