Home Overzicht Gemeente zoekt koper voor monumentaal pand midden in Amstelkwartier

Gemeente zoekt koper voor monumentaal pand midden in Amstelkwartier

1

De Zuidergasfabriek is al jaren geleden verdwenen van de Spaklerweg. De watertoren en een aantal woningen herinneren er nog aan. Het zijn Rijksmonumenten. Het voormalige directiegebouw staat er nu nog verlaten bij. Dat zal veranderen. De gemeente biedt het te koop aan.

‘Karakteristiek vrijstaand woonhuis, zijnde een Rijksmonument, met ca. 946 m2 gebruiksoppervlakte gelegen op een perceel van ca. 1.861 m2 groot midden in het Amstelkwartier.’ Zo staat het voormalige directiegebouw van de Zuidergasfabriek te koop. De gemeente vraagt er € 2.950.000 voor.

De kantoorvilla bestaat uit drie etages, een kelder en een separate schuur moet van binnen helemaal worden gerenoveerd. De koper mag er twee, maximaal zes appartementen realiseren, maar de buitenkant moet blijven zoals het is. De ligging is volgens de verkoper uitstekend, rustig gelegen in een woonwijk tegenover het park van het Amstelkwartier.

De vraagprijs voor de opstal bedraagt € 2.950.000 kosten koper op basis van een jaarlijkse canonvergoeding voor het gebruik van de grond, te weten € 84.367,- per jaar. De koper heeft de mogelijkheid om de erfpachtcanon eeuwigdurend af te kopen voor een afkoopsom van € 3.530.000,-.