Home Sport&Fit Geuzenmiddenmeer promoveert na strafschoppen

Geuzenmiddenmeer promoveert na strafschoppen

0

Het is GeuzenMiddenmeer gelukt. Het vlaggenschip van de club heeft de nacompetitie gewonnen en speelt daardoor volgend seizoen in de 4e klasse van het zondagvoetbal. De ploeg van Carlos Alarcón Vidal rekende in Utrecht na strafschoppen af met Domstad Majella. Strafschoppenwaren nodig nadat na verlenging er 1-1 op het scorebord stond. Doelman Sjoerd Jaasma wist twee strafschoppen te pakken: 3-4.

Beeld Martin Nieuwenhuis

‘Ik vind dat wij terecht zijn gepromoveerd’, zegt Alarcón Vidal. ‘We hebben er een heel jaar hard voor gewerkt en over deze twee wedstrijden tegen Domstad Majella waren wij voetballend de betere ploeg.’ In 210 minuten voetbal kon het verschil echter nog niet gemaakt. De heenwedstrijd eindigde vorige week in 0-0 en ook in Utrecht stond er na negentig minuten een brilstand op het scorebord. Er moest uiteindelijk een verlenging aan te pas komen.

In de vijfde minuut van de verlenging tekende Etkin Alpagot voor de openingstreffer namens de gasten. Lang hield GeuzenMiddenmeer deze voorsprong niet vast, want acht minuten later lag de bal op de stip na een ongelukkige handsbal van Rahiet Sadal. Doelman Sjoerd Jaasma zat nog dicht bij, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen: 1-1.

‘Daarna zat de wedstrijd op slot’, kijkt de oefenmeester terug. ‘Je zag dat de krachten bij beide ploegen langzaam wegvloeiden. Het was ook lastig om te voetballen op het kurkdroge veld. Toen het uiteindelijk op strafschoppen aankwam, had ik er een heel goed gevoel in. We hebben de spelers er goed op voorbereid.’

Een hoofdrol was weggelegd voor Jaasma. De sluitpost pakte de tweede en derde strafschop van de thuisploeg. Rahiet Sadal miste de vierde strafschop van GeuzenMiddenmeer, maar kon alsnog opgelucht ademhalen nadat Alpagot GeuzenMiddenmeer een ronde later vanaf de stip naar de vierde klasse schoot. De strafschoppenserie werd met 3-4 gewonnen, waardoor GeuzenMiddenmeer promoveert.

Het feestje na afloop ging nog lang door. Iedereen was goed in de stemming. ‘Er was niet eens iets georganiseerd, bij terugkomst op de club hebben we een spontaan feestje gevierd’, aldus Alarcón Vidal, die al wel vooruit kijkt naar volgend seizoen. ‘We zijn het afgelopen seizoen gegroeid, maar beseffen dat we ons op deze manier niet zomaar veilig spelen. Er zit nog rek in de spelersgroep, alleen kunnen we nog wel wat ervaring gebruiken. De doelstelling is handhaving, alles wat daar bij komt is mooi meegenomen.’

Vorig artikelDichters, muzikanten en performers welkom op Dichtersfestival Kattenburg
Volgend artikelFlevopark heeft eerste nieuwe hardlooproute