Home Groen Gevaarlijke bomen in Czaar Peterstraat gekapt

Gevaarlijke bomen in Czaar Peterstraat gekapt

0

De bomen in de Czaar Peterstraat zijn er slecht aan toe. Bij inspecties bleek dat er bomen zijn aangetast door de reuzenzwam of dikrandtonderzwam. Daardoor is er verhoogde kans op breuk of instabiliteit. De bomen worden nu in de gaten gehouden, acht andere zijn gevaarlijk en worden vervangen. Met het kappen is een begin gemaakt.

Foto Odette Kleeblatt

Adviesbureau de Bomenwacht heeft in 2016 onderzoek gedaan naar de staat van de honderd bomen in de Czaar Peterstraat. Uit dit onderzoek blijkt dat een groot deel van de bomen een beperkte levensverwachting heeft en dat de conditie van de bomen de afgelopen tijd is terug gelopen.

Om de oorzaak van de achteruitgang te achterhalen is in 2017 opdracht gegeven voor een second opinion door een adviesbureau. Daaruit is gebleken dat voor alle bomen geldt dat er geen duurzame levensverwachting is. Op basis van de onderzoeken heeft de gemeente een plan van aanpak opgesteld om nieuwe bomen te plaatsen. De bomen die in zeer slechte staat zijn worden gekapt en de andere bomen worden in de gaten gehouden.