Home Eten&Drinken Gezelligheid alom op grootste Amsterdamse terras in Oosterpark

Gezelligheid alom op grootste Amsterdamse terras in Oosterpark

0

Stille klikjes bij de entree van het Amsterdams Terrassenfestival. Vriendelijke bewakers registreerden met telapparaatjes de komst of vertrek van bezoekers. Een klein stukje van het Oosterpark was drie dagen lang even één groot terras. De mensen van de Stichting Herstel Oosterpark vreesden dat meer mensen dan de vergunning toeliet, op het festival in het park af zouden komen. Dat viel mee. Het werd een vrolijk eet- en drinkfeest.

Beeld Eddy Ellert

Toch was het even spannend, zou het eerste terrassenfestival in het Oosterpark wel of niet doorgaan? Zou door een groot aantal bezoekers de grasmat verzakken?  Zou het park onder die druk niet beschadigen? Was de vergunning niet te laat aangevraagd? Het mocht, de rechter oordeelde na alle heisa positief. En ook de weergoden waren het festival gunstig gezind. Vrijdag een beetje, zaterdag een stuk meer en zondag een kwam de zomer zelf even terug.

Gezelligheid
De gemeente en de organisatoren hadden er alles aan gedaan om het een en ander volgens de vergunning te laten verlopen. De ondergrond van het terrein was waar nodig beschermd door middel van grote platen. Van luide muziek was geen sprake. De bewakers bij de toegangspoortjes telden het aantal festivalbezoekers. Dit stukje park was een en al gezelligheid. En in de rest van het Oosterpark, en dat is het overgrote deel, leek van een festival geen sprake. Daar was alles als tijdens een gewoon weekend.