Home Duurzaam Google gaat snuffelen in alle straten van de stad

Google gaat snuffelen in alle straten van de stad

0

Google gaat meer data verzamelen over de luchtkwaliteit op straatniveau. Vanaf half mei gaan Google en de Universiteit van Utrecht een jaar lang met twee snuffelauto’s van Google in elke straat in Amsterdam de luchtkwaliteit meten.

De luchtkwaliteit in Amsterdam wordt door de afdeling Milieu en Gezondheid van de GGD goed in de gaten gehouden. Deze twee gemeentelijke organisaties voeren doorlopend metingen uit aan de gevels van woningen. De luchtmetingen van Google zijn op straatniveau en zijn een eenmalige aanvulling op de continue metingen. De Street View Cars van Google meten luchtverontreinigende stoffen waarvoor nog geen voorschriften gelden, zoals ultrafijne deeltjes en zwarte koolstof.

Met de metingen worden gedetailleerde luchtkwaliteitskaarten gemaakt. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt als uitgangspunt voor onderzoek. Na het verzamelen en valideren van de gegevens delen Universiteit van Utrecht en Google de data met de gemeente Amsterdam. De gegevens zullen ook beschikbaar komen voor het publiek.