Home Kunst Grachtenfestival trakteert buurt op gratis concert

Grachtenfestival trakteert buurt op gratis concert

0
Vier buurten maken kans op een concert tijdens het komende Grachtenfestival. Foto: Ronald Knapp.

Het Grachtenfestival trakteert het komende festival een aantal buurten op een gratis concert. Wie in aanmerking willen komen voor een gratis buurtconcert, kan zich opgeven bij de organisatie van het festival. Voorwaarde is dat het concert een echte buurtactiviteit moet zijn voor alle bewoners. Het concert vindt plaats tijdens het Grachtenfestival 2018.

Het Grachtenfestival vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 19 augustus in heel Amsterdam.

Het festivalthema van het Grachtenfestival is dit jaar Dichter bij de muziek. Amsterdamse buurten maken daarom kans een concert in de eigen buurt tijdens het festival. Mirjam Barendregt, directeur Grachtenfestival: ‘We brengen ons programma al in alle stadsdelen, maar nu gaan we nog een stapje verder. Je maakt echt kans op een gratis concert in jouw straat of buurt, voor jou en je buurtgenoten. Dichter kun je toch niet bij de muziek komen? De buurten met de beste motivatie en draagvlak in de buurt, maken kans op een van de vier concerten.’

Kant-en-klaar concert
Buurten die wat te vieren hebben kunnen zich melden bij het Grachtenfestival. Dit kan een straatfeest zijn, maar ook een de opening van een nieuw buurthuis. Het concert moet plaats kunnen vinden op een plein, plantsoen of in de straat. Vanzelfsprekend is het concert gratis toegankelijk voor alle buurtbewoners. De buurtconcerten duren een uur. Het Grachtenfestival verzorgt de muzikale invulling, de benodigde vergunningen en alle andere afspraken.

Aanmelden voor deze concerten kan tot 4 februari 2018 via www.grachtenfestival.nl/buurtconcert.

Tijdens het Grachtenfestival Weekend, dat plaatsvindt op 10 en 11 februari in de NedPho-Koepel, maakt de organisatie bekend welke buurten in aanmerking komen voor een gratis concert. De buurt kan dan rekenen op een prachtig concert tijdens het Grachtenfestival 2018.