Home IJburg Grachtenfestival vierde muzikaal feestje op IJburg

Grachtenfestival vierde muzikaal feestje op IJburg

0

Een feestje om een traditie van te maken: het Grachtenfestival in de buurt. Op IJburg hopen ze volgend jaar op een tweede editie. Het ging er op 12 augustus in als koek. Voor jong en oud met veel muziek, hapjes, drankjes en spelletjes.

Camera en montage Liesbet Zikkenheimer oo-tv

Maar het ging natuurlijk vooral om de muziek. Pelgrim Brass blies het Joris Ivensplein omver met hun nieuwe programma ‘Dichter bij dieren’. Ze speelden het ‘Carnaval der Dieren’ met verhalen van Toon Tellegen. Maar er was nóg een een te gekke band, Hans Dulfer en zijn band. Half juli speelden deze muzikanten North Sea Jazz weer he-le-maal plat en dat herhaalden ze op het Joris Ivensplein.

Voor de kids was er ook het een en ander te doen. Zij konden zich laten schminken als dieren en hadden zo hun eigen Carnaval der dieren. Op deze dorstige dag was brouwerij ’t IJ er met speciaal biertjes en Albert Heijn bood lekkere frisse drankjes aan. Lekkere koffie schonk de SignLanguageCoffeeBar en je kon genieten van IJburgse hapjes. En er was ook nog officieel tintje aan het feest met de opening door Mirjam Barendrecht, directeur van het Grachtenfestival en stadsdeelbestuurder Ivar Manuel. Volgend jaar weer?