Home Overzicht Gratis avondje talkshow voor fans van Oost in Jungle Amsterdam

Gratis avondje talkshow voor fans van Oost in Jungle Amsterdam

0

Voor fans van Oost, en wie is dat niet, is er op woensdag 5 oktober de nieuwe live talkshow ‘Dwars door Oost in de Jungle’. Het is een productie van Dwars door de Buurt en oost-online met interviews, presentaties en muziek. Met als gasten onder meer schrijver Philip Snijder, stadsdeelvoorzitter Ivar Manuel, columnist Rob Zwetsloot en aanstormend talent Rikkert van Huisstede ‘uit de stal’ van Herman van Veen. De toegang is gratis.

Actualiteit uit Oost zal levendig over het voetlicht komen in ‘Dwars door Oost in de Jungle. Op het programma van de eerste aflevering staat onder meer een gesprek met schrijver Philip Snijder over zijn nieuwe boek. Maria Pia Kille kijkt terug op het Tropentheater waar zij vele muzikanten uit alle windstreken fotografeerde. John Prop van Polderlicht geeft een inkijkje in de galeries op verschillende metrostations en de spraakmakende expositie Ontroerwoud. Columnist Rob Zwetsloot spreekt met stadsdeelvoorzitter Ivar Manuel over bezuinigingen die Oost voor de kiezen krijgt. Ook sport staat op het programma. De dames 1 van hockeyclub Athena zijn er en vertellen over hun succes. Dichter Méland Langeveld komt met eigen werk, over Oost uiteraard. Aanstormend talent Rikkert van Huisstede, die met Herman van Veen door Nederland op tournee gaat, zorgt voor muzikale intermezzo’s. En dat alles wordt gepresenteerd door Irene Kuiper.

Oost is een bruisend deel van de stad en dat gaat op het podium niet anders worden. Met beeldmateriaal, muzikale intermezzo’s en een quiz gaan de avond kleur geven. Sport, politiek, media, welzijn, muziek, theater, literatuur, eten en drinken, het zal allemaal voorbijkomen. En natuurlijk wordt een kritische noot niet geschuwd. Voorlopig zijn er drie afleveringen gepland. Iedere eerste woensdag van de maand is er een nieuwe editie van ‘Dwars door Oost in de Jungle’.

De eerste aflevering is op woensdag 5 oktober in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26. Start om 20.00 uur, maar je kunt er al om 19.30 uur terecht. De entree is gratis.