Home Gemist Gratis cursus FotoVideo voor oost-online

Gratis cursus FotoVideo voor oost-online

oost-online organiseerde met succes al twee keer de cursus Journalistiek schrijven voor oost-online. De deelnemers hebben daarmee de eerste stappen gezet om zich het journalistiek schrijven eigen te maken. Met de productie van artikelen voor oost-online doen zij ervaring op in de praktijk. Als logisch vervolg organiseert oost-online dit najaar een cursus FotoVideo.

Centraal in de cursus staat het maken van (journalistieke) foto’s en video’s met smartphone en camera. Onderwerpen als ‘de kracht van beeld’, ‘welke foto- en video-apps gebruik je’ en ‘fotobewerking en videomontage’ komen aan de orde. Ook voorziet de cursus in tal van praktijkoefeningen.

De cursus is bedoeld voor mensen die actief willen worden voor oost-online en regelmatig een bijdrage willen leveren in de vorm van foto’s of video’s die worden geplaatst op oost-online. Bij oost-online is al een aantal mensen actief die als vrijwilliger nieuws verzamelen, artikelen schrijven, redigeren, fotograferen, video maken, etc. De beloning bestaat uit plezier en betrokkenheid bij de mensen en activiteiten in het deel van de stad waar je woont, studeert of werkt. Ook is het een plezierige manier om kennis te maken met mensen die vanuit hun professie of hobby met oost-online bezig zijn. Je kunt je netwerk uitbreiden en ervaring opdoen.

Het maken van huiswerkopdrachten is een belangrijk onderdeel van de cursus. Deelname is gratis. De consumpties zijn voor eigen rekening.

De cursus wordt gegeven in huize Frankendael aan de Middenweg op de zaterdagen 12-10, 26-10, 09-11, 23-11 en 30-11 steeds van 10.30 tot 13.30 uur.

Belangstelling? Meld je aan via cursus@oost-online.nl. Je ontvangt dan een inschrijfformulier.

 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here