Home Rob Zwetsloot Griep is goed

Griep is goed

0

Ik ben hersteld van een zware griep en dit is mijn conclusie. Het is een openbaring die ik graag met u deel.

Griep is goed. Griep is goddelijk. Griep is geweldig. Omdat de enige oplossing bij griep niks doen is. Afwachten tot het voorbij is. Dat is trouwens een oplossing die trouwens bij heel veel andere problemen in het leven ook heel goed werkt. Maar dit terzijde.

Griep is een zegen aan. Griep is een moment van zingeving. Griep is goed  voor lichaam en ziel. Griep betekent namelijk genieten. Griep is heerlijk. Griep betekent uitslapen. Lekker lang uitslapen. En dan later op de dag nog een middagdutje. Griep betekent fantastische koortsdromen. Gratis en voor niks trippen. Hallucineren. Helemaal geen lsd, Mdhg, xtc, wiet of hoe al die spullen heten.

Griep betekent dat je verzorging behoeft. Verwend, gekoesterd en geknuffeld worden en heel veel medelijden verdienen. Want je bent tenslotte zielig. En bij griep mag je alle nare verplichtingen, die het leven tot een ondraaglijke lijdensweg kunnen maken, afzeggen. Niks hoeft. Niemand verwacht nog iets van je. Eten en slapen, dat is alles. Voor de rest lummelen in huis en hangen op de bank.

Terwijl het buiten slecht weer is. Kou, wind, regen. Maar daar hoef je niet doorheen. Mag je niet doorheen. En wil je niet doorheen. Laat die narigheid maar aan de rest van  de mensheid over. En kijk eens hoe relatief alles opeens wordt. Waar maakt iedereen zich  buiten toch zo druk over? Is het allemaal echt zo belangrijk? Het nieuws? Werk? Carrière? Geldzaken? Macht? Status? Internet? Mobiele telefonie? De nieuwste games? De nieuwste apps? Het huurwaardeforfait?

Dat alles is lekker belangrijk. Maar niet als je griep hebt. Werken? Koken? Strijken? Stofzuigen? Schoonmaken? Administratieve klussen? Laat maar. Niet nodig. Iets voor gezonde mensen. Griep brengt je bestaan terug tot de kern. Griep wijst je er op dat eenvoud het kenmerk van het ware is. Het leven kan zo mooi zijn. Als ik het maar simpel houd. Daarom weg al die drukte en al die stress. Opzouten ermee.

En daarom wens ik iedereen een zware griep toe. Want griep is goed. Griep is geweldig. Griep is goddelijk.

En het is maar dat u dat weet.