Home Overzicht GroenLinks, D66, PvdA en SP willen college vormen en vragen meningen en...

GroenLinks, D66, PvdA en SP willen college vormen en vragen meningen en ideeën

0

GroenLinks, D66, PvdA en SP zijn met elkaar in gesprek om te komen tot een coalitieakkoord. Deze partijen stellen inwoners, ondernemers, instellingen en organisaties in de gelegenheid om te vertellen wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van de stad of voor de eigen toekomst. Op 24 april organiseren zijn in Pakhuis de Zwijger de Dag van de Stad.

De afgelopen week hebben de vier partijen al gesproken met experts om informatie en inspiratie te krijgen voor het coalitieakkoord. Zij hebben op verschillende plekken in de stad gesproken met experts gesproken als Willem Duyvendak, Tracy Metz, Paul Vugts, Pieter Jaap Aalbersberg, Janny Alberts, Marleen Stikker en Josje den Ridder.

Je kunt het nieuwe college iets meegeven

Stap voor stap wordt nu gebouwd aan een gemeenschappelijk verhaal over de stad en kansen en uitdagingen van Amsterdam. Dat gebeurt volgens de onderhandelaars in een vriendelijke en constructieve sfeer waarbij de vier fracties breed betrokken zijn. Nadat op 24 april de stad aan het woord is geweest, zullen de besprekingen zich meer gaan toespitsen op programmatische akkoorden en afspraken over financiën.

De open inspraak is op 24 april van om 19.30 uur in Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179. Je kunt je hiervoor opgeven via www.amsterdam.nl. Er kunnen maximaal vijftig mensen inspreken.