Home Overzicht Half miljoen mensen naar Uitmarkt. Daardoor wat rustiger op de Pure Markt

Half miljoen mensen naar Uitmarkt. Daardoor wat rustiger op de Pure Markt

0
Dit is een onderschrift

De veertigste editie van de Uitmarkt, de nationale opening van het culturele seizoen, vond dit jaar plaats op, in en rond het Oosterdok. Het overgrote deel van de bezoekers reageerde enthousiast op de nieuwe combinatie Marineterrein Amsterdam en Oosterdok. Het succes van de Uitmarkt was merkbaar op bijvoorbeeld de Pure markt in Park Frankendael. Daar was het wat minder druk dan gebruikelijk.

Beeld Bas Uterwijk

Ondanks het prachtige weer werden ook de binnenpodia  van de uitmarkt druk bezocht.Het Scheepvaartmuseum, met dans onder het glazen dak van de binnenplaats, ontving de afgelopen dagen een record aantal van 15.000 bezoekers per dag. Ook NEMO, het centrale podium voor alle kinderactiviteiten, kijkt met 10.000 bezoekers op zaterdag en zondag, terug op een enorm geslaagde Uitmarkt.

De grote televisieregistraties zonden op vrijdag, zaterdag en zondag de hoogtepunten van het komende seizoen uit. Dit trok naar verwachting ruim 3 miljoen kijkers. Uiteraard was ook jong talent weer groots aanwezig op deze editie van de Uitmarkt, zoals op de podia van het Conservatorium en ABN Amro.  Door de nieuwe opzet was het voor sommige mensen wel even zoeken, maar door de wandelroutes langs het leeuwendeel van de culturele instellingen kregen de bezoekers veel meer nieuwe ideeën voor het nieuwe seizoen. De Uitmarkt 2017 is volgens de organisatoren door circa 450.000 bezoekers bezocht.