Home Uit In Oost Halloween terug op Pampus

Halloween terug op Pampus

0

Halloween Island is een uniek evenement dat alleen op Pampus kan plaatsvinden. Het mysterieuze fort met zijn nauwe gangen en verborgen kamers verandert op 27 en 28 oktober in het grootste en mooiste spookhuis van het land.

Het is niet te vergelijken met al die andere Halloween-events in het land. Alles is doordrenkt van de ziel van Pampus, de ziel van het fort en de ziel van de soldaten die vroeger op het forteiland leefden. Geen Amerikaanse toestanden met horror-, treiter- of killer clowns of met filmpersonages als Freddy Krueger, Hannibal Lecter, Ghostface of Chucky. Nee, Halloween op Pampus wordt Oud-Hollandsch griezelen en dat maakt het veel levensechter, veel geloofwaardiger en daarmee ook veel enger en gruwelijker.

Ook voor kinderen
Dat gruwelijke gegriezel is trouwens niet op heel Pampus van toepassing, want zo scary als de oostkant van het eiland wordt – met o.a. Graveyard’s Paradise – zo happy wordt de westkant. Speciaal voor kleine kinderen die ook op het eiland Halloween willen vieren. Leuk-eng wordt dan ook zoveel mogelijk gescheiden van dood-eng. Let daar als bezoeker ook op. Zeker als je in vol ornaat op het eiland arriveert…

Spookfort
Pampus is een klein eiland, maar voor Halloween pakt het groots uit. Aan verscheidenheid van scare moments geen gebrek en dat geldt ook voor de special effects en de prachtige binnen- en buitenlocaties. Een van de 12+ griezelroutes leidt groepjes bezoekers door verschillende ruimtes in het spookfort. Ze worden meegenomen naar de tijd van de eerste wereldoorlog en komen terecht in het domein van De Gifmenger. Het thema is een doorgedraaide kok die op zoek is naar eeuwig leven en flink experimenteert op alle soldaten. In het fort wemelt het dan ook van zijn mislukte schepsels. Ze zijn er in alle soorten en maten: soldaten-zombies, skeletten, mummies, noem maar op.

Halloween Island
Naast de thematische looproutes, biedt Halloween Island een hoop gezelligheid voor jong en oud! Er komt een geweldig kampvuur, waar je Spider Soup kunt krijgen en Ghosth Mallows kan smelten. Er kunnen Temporary Tattoos gezet worden, er komt een photoBOEth en in Paviljoen1874 is genoeg lekker eten te krijgen om met goed gevulde magen op avontuur te gaan. Of een dansje te wagen met De man met de Zeis en andere griezels in de spooky Devil’s Disco.

Vanuit haven IJburg
Twee avonden varen er veerboten heen en weer tussen de kleine haven van Pampus en onder meer IJburg. Er is één afvaart per avond maar vanuit Muiden gaat de veerboot vier keer op en neer. De standaardprijs is €20,- vanaf 12 jaar en de standaard kinderprijs is €15,-. Wie in het bezit is van passen als de Museumkaart, de Muiderpas of de Vriend van Pampuspas kan rekenen op flinke korting. Tickets kunnen alleen online gekocht worden via www.pampus.nl/halloween.