Home Groen Handen uit de mouwen voor natuur op sportparken

Handen uit de mouwen voor natuur op sportparken

0

De immer opgewekte en vrolijke vrijwilligers van ‘Natuur, je beste buur’ waren weer massaal aanwezig in de sportparken Middenmeer en Voorland om op initiatief van de Els de Vos aan de slag met snoeischaren en takkenzagen. Ze maakten de wandel- en trimroutes van de mooiste sportparken weer begaanbaar. Ook de vlinder-idylle namen ze onder handen. Het snoeiafval werd zoveel mogelijk verwerkt in de takkenrillen op de snoeiplek maar er ging ook heel veel naar de onlangs afgefikte takkenrillen achter AV’23.

Regelmatig gaan de vrijwilligers van ‘Natuur, je beste buur’ naar de sportparken die veel natuur langs de velden te vinden is. Langs de Middenweg en achter de voetbalvelden van WVEDHDW snoeiden ze takken. Het was een vol en ambitieus programma en de planning was ook om achter de velden van Athena en GeuzenMeer te gaan snoeien, maar dat kwam er niet van en dat aan wordt weer een klus voor volgende keer.

Vlindermonitoring
Bij de vlinder-idylle stonden heel veel distels, gras, wilgenroosjes en brandnetels en was het pad aan de kant van het water-  waar eigenlijk de mooiste bloemen staan – niet meer begaanbaar. Daar is zorgvuldig gesnoeid. Nu  is er weer een smal pad waardoor de vlindermonitoring aan die kant kan plaatsvinden. Ook nu waren er weer ontelbaar veel koolwitjes en geaderde witjes, hommels en bijen in alle kleuren en maten en ook nachtvlinders kwamen voorbij. De groene kikkers zaten druk te kwaken. Zij lieten zich ook zien, maar waren buitengewoon camera-schuw

Op Burendag weer aan de slag
De volgende klussendag is op zaterdag 24 september en dan is het Burendag op. Een mooi moment om vogelhuisjes (van onze vrolijke gevederde buren) schoon te maken. En om te kijken wat er waar heeft gebroed. Maar voor iedereen die niet op een ladder wil staan is er nog een hoop te snoeien en vooral te genieten van al het moois dat de sportparken te bieden hebben.