Home Lezen en schrijven HARDCOVER L. is hét nieuwe boekenprogramma in Oostblok

HARDCOVER L. is hét nieuwe boekenprogramma in Oostblok

0

Theater Oostblok en Linnaeus Boekhandel starten een nieuw boekenprogramma onder de titel HARDCOVER L. Naar aanleiding van nieuwe publicaties van non-fictie boeken zijn er gesprekken met hedendaagse schrijvers en  debatten met het publiek over brandende thema’s. In de eerste editie op 15 februari gaat het gesprek over de derde roman van schrijver en journalist Babah Tarawally Gevangen in zwart wit denken, en hoe we kunnen ontsnappen.

Tarawally maakt zich zorgen. ‘Op dit moment zijn twee groepen mensen heel hard aan het schreeuwen, om van hún waarheid dé waarheid te maken. In onze taal hebben we een ­gezegde: hoe dun je iets ook snijdt, het heeft altijd twee kanten.’ Met zijn nieuwe boek Gevangen in zwart wit denken probeert hij de impasse te doorbreken.

Tarawally, die in Amsterdam ­filosofie heeft gestudeerd, vluchtte in de jaren negentig uit Sierra Leone vanwege het oorlogsgeweld en doorstond een asielprocedure van zeven jaar in Nederland. Gevangen in zwart wit denken gaat over zijn afkomst, de asielprocedure en zijn inmiddels verworven plaats in de Nederlandse maatschappij.

Op 15 februari vanaf 20.00 gaan we naar aanleiding van het boek in gesprek met de auteur en met het publiek. Ook is het boek verkrijgbaar en is er de mogelijkheid om het te laten signeren.

Hardcover L. is een kwinkslag naar het kunnen vasthouden van papier en het willen tonen van wat er in de wereld gebeurt. 15 februari is de eerste editie in een reeks van zes avonden.