Home Overzicht HCA Amsterdam vs Hijs Hokij Den Haag 2, tweede divisie: Geen...

HCA Amsterdam vs Hijs Hokij Den Haag 2, tweede divisie: Geen makkelijke overwinning voor nieuwe kampioen

0

HCA ging uit van een zware strijd tegen de nummer één uit Den Haag, dat nog maar twee punten nodig heeft om kampioen te worden. De kans bestond te worden weggevaagd. De vorige wedstrijd werd met 9-3 verloren van het dit hele seizoen al harde tikken uitdelende Hokij. De hooggeplaatste Frisian Flashguns ondervonden dit ook. Een wedstrijd kan dan alleen nog maar meevallen.

Verslag Lewis Daniels

Aanvankelijk lijkt HCA geen schijn van kans te hebben. Binnen een halve minuut is het 0-1 en tien seconden later 0-2. Dan, amper 50 seconden verder 0-3 en nog voor dertien minuten speeltijd is het al 0-4. Kan gebeuren tegen de nummer één. Toch is het goed voor de moraal om dan, al is het maar één keer, ook te scoren. En dat lukt HCA. In de vijftiende minuut zet Rob Balmer met assists van Ridzert Beetstra en Izaak Dekker tijdens een powerplay HCA op de kaart. Verder tot de rust geen goals, maar de vraag is er inmiddels: hoe loopt dit af? Het is duidelijk dat HCA nog niet alles heeft laten zien.

Wat na de rust volgt is een prachtige, snelle partij vol strijd. HCA incasseert nog een goal, maar zet even later de stand op 2-5. Josh Prudden scoort, Bob Schut en Chris Goggin geven de assists. Het geeft hoop en moed, zeker als Peter Comstock met hulp van Chris Goggin en Josh Prudden Amsterdam een derde punt geeft. De boodschap komt aan bij de Hagenezen, die niet op dit verloop van de wedstrijd hadden gerekend. Van rustig aan doen is geen sprake meer. Kort daarop vergroten ze de voorsprong weer, 3-6.

Na de tweede rust is het Izaak Dekker die met assists van Thomas Michael Woods en Rob Balmer HCA weer laten inlopen op Hokij. Daarna zet Den Haag de teller op 4-7. Niet voor lang. Rob Balmer, ditmaal in gezelschap van Thomas Michael Woods en Tim van Meer, benut een powerplay om verder op Den Haag te jagen, 5-7. De beer is even los. Eén van de spelers van Hijs Hokijraakt dusdanig emotioneel dat hij het veld moet verlaten. De rust keert terug, maar de strijd wordt harder. Er staat dan ook veel op het spel. Den Haag wil twee punten (de beloning voor een gewonnen wedstrijd) om kampioen te kunnen zijn en HCA wil uiteraard die potentiële kampioen de baas zijn.

Hijs stelt het kampioenschap veilig door weer toe te slaan, 5-8. Peter Comstock weet het vervolgens met assists van Josh Prudden en Chris Goggin nog 6-8 te maken. Uiteindelijk is het Hijs Hokij dat na een zeer spannende, prachtig gespeelde en vaak gelijk opgaande strijd met 6-9 aan het langste eind trekt. Daarmee zijn zij de verdiende kampioen tweede divisie van 2018/2019. Maar HCA kan met recht zeggen dat niet cadeau te hebben gegeven. Ze keren 17 februari terug in de Jaap Edenhal en treffen dan stadsgenoot Thor.