Home Overzicht Heel veel cursussen bij de Volksuniversiteit

Heel veel cursussen bij de Volksuniversiteit

0

Het nieuwe cursusprogramma van de volksuniversiteit staat online. Daar kun je de cursus vinden die je zoekt. Het aanbod is bijzonder groot. Naast cursussen op het gebied van taal, filosofie en geschiedenis, vind je er ook workshops voor persoonlijke ontwikkeling en je kunt er je eigen website leren bouwen.

De Volksuniversiteit presenteert op www.vua-ams.nl het winteraanbod van 2018. In de Oba aan het Javaplein, waar de Volksuniversiteit is gevestigd,  zijn er naast taalcursussen (Engels, Spaans, Italiaans, NT2) ook cursussen op het gebied van kunst, filosofie en communicatie.

Een nieuwe cursus is bijvoorbeeld De digitale donkere kamer, van camera tot print of web. Werken met  Bridge en Photoshop speciaal gericht op de afwerking van foto’s, zoals doordrukken, tegenhouden, filters en kleurcorrectie.

Een worden met je camera
Foto’s maken doet iedereen, maar de kunst van het fotograferen vereist meer dan een simpele klik op de knop. De cursussen fotografie helpen je om één te worden met je camera en op beeld vast te leggen hoe jij de wereld ziet.

Filosofie
De cursus Amor Fati draait om de vraag: hoe omarm je het aardse bestaan, inclusief de donkere kant ervan? Aristoteles, Spinoza, Schopenhauer, Nietzsche en Camus zochten naar een antwoord. En zelf aan de slag, in het Socratisch gesprek. Inzichten verkrijgen door zélf tot antwoorden te komen. Niet makkelijk, wel leerzaam.

Kunst beschouwen
Kunst, wat moet de toeschouwer ervan vinden? Het antwoord daarop is simpel: er moet helemaal niks. De cursus Kunstbeschouwing probeert de kunst te ontmoeten, met behulp van de filosofie en de esthetica. Tot slot is er een bezoek aan een museum om zelf een mening te vormen.

Het volledige programma van de Volksuniversiteit vind je op www.vua-ams.nl