Heerlijke zon overspoelde eerste Beukenbuurtfeest

0

Op de dag waarop heel Frankrijk quatorze juillet vierde, ging ook de Beukenweg en omgeving de straat op. Niet om de revolutie te vieren maar voor de eerste Beukenbuurt Parade. Een buurtfeest met kraampjes, volop kinderactiviteiten, een silent disco en niet te vergeten concerten met klassiek en jazz. Een heerlijke zon overspoelde de eerste Beukenbuurt Parade

Camera en montage Liesbet Zikkenheimer oo-tv

Zo’n feest past uitstekend bij het Beukenplein dat de afgelopen jaren een metamorfose heeft ondergaan. De vaak trendy cafés en restaurants en de veranderende middenstand waren, al dan niet met een kraampje, present. Hapjes en drankjes waren er volop, maar ook muziek maakte de parade tot een succes.

Voor het openingsconcert was uitgenodigd de vioolvirtuoos Lisa Jacobs met haar ensemble The String Soloists en klarinettist Levan Tskhadadze. Ze lieten werken horen van onder meer Locatelli, Paganini en Piazzolla. Het jazztrio Cool Sound speelde suites die op een mooie muzikale manier eigen en bekende composities bindt. De parade eindige met eindigt met silent disco door DJ Sheila Hill.