Home Gezin Herfstvakantie vol activiteiten voor kinderen

Herfstvakantie vol activiteiten voor kinderen

0
Nemo Science Museum - Beeld Digidaan

Tijdens de herfstvakantie staat Oost weer bol van de activiteiten voor het hele gezin. Het Scheepvaartmuseum, de Hermitage, Artis, Jungle Amsterdam, het Tropenmuseum, Nemo, allemaal hebben ze speciale  activiteiten week van zaterdag 20 tot en met 28 oktober. We hebben wat tips voor je en ideeën voor je.

Het Scheepvaartmuseum

organiseert met het thema ‘Op reis’  het kleuterprogramma ‘De reddende rattendokters’(3+) Het is een nieuw avontuur van Rinus de Rat, die op reis is. Rinus is wat verdrietig, want hij is ver van huis. Hoe lost hij dit op en kunnen de kinderen hem helpen?

Ga mee met de avontuurlijke familierondleiding ‘Een koffer vol reisverhalen’(6+). De enthousiaste gids brengt de deelnemer langs alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantiereis.

De Kids vakantiewerkplaats voor stoere ontdekkingsreizigers en gezellige thuisblijvers (6+). Veel tentoonstellingen in Het Scheepvaartmuseum gaan over verre reizen. Ook in de zomervakantie op reis geweest? Misschien toen een cadeautje gekregen of schelpen verzameld op het strand? Tijdens deze herfstvakantie maken kinderen met een museumgids hun eigen mini-souvenirdoosje.

Met de nieuwe familiekijktocht (6+) gaan families met hun koffers zelf op reis door het museum. Op allerlei plekken vind je dingen die je als reiziger onderweg nodig hebt. Verzamel ze allemaal en los de puzzel op. Waar gaat de reis heen? Lever het antwoord in en maak kans op een leuke prijs.

Check  www.hetscheepvaartmuseum.nl/herfstvakantie

Hermitage Amsterdam

heeft de hele herfstvakantie lang elke dag iets bijzonders te doen voor jong en oud. Festa dell’Arte is een bomvol herfstprogramma rondom kunst, kennis en creativiteit, met een knipoog naar Italië. Van verhaal op zaal, liveconcerten midden in de tentoonstelling Classic Beauties tot een kidspubquiz en pizza’s bakken met de chef-kok in de keuken van het restaurant. De binnentuin van de Hermitage wordt omgetoverd tot beeldentuin met een nieuwe collectie neoklassieke beelden. Daar kunnen bezoekers meedoen aan tekenclinics.

Check www.hermitage.nl/herfst

Artis

In Artis-Micropia zie je de bewegingen van het pantoffeldiertje of die van een schimmel op jacht. Als er zo veel wonderlijks aan je oog voorbij trekt, heb je vast vragen. Stel ze meteen aan de laboranten van Micropia. iedere dag om 13.00 uur en 16.00 uur.

Wandel met de rondleider door het park en luister naar de verhalen over Artis. Achter elk monument en kunstwerk zit een eigen geschiedenis. Een rondleiding door Artis is nooit hetzelfde: er zijn altijd andere planten in bloei, dieren geboren of vernieuwingen aan het park. Op zaterdag en zondag, start om 14.00 uur bij de olifantenstal

In Artis kun je ook op weg door de Melkweg. De Melkweg is een gigantisch sterrenstelsel, net als miljarden andere melkwegstelsels. Daar kan een mens zich toch niets meer bij voorstellen? In het Planetarium lukt dat toch. Je ontdekt er dat in de herfst met het blote oog een ander sterrenstelsel aan de avondhemel te vinden is. En hoe ons eigen sterrenstelsel er van een afstandje uit ziet. Want daar ga je voor op reis. Langs sterren en planeten tot ver buiten die lichte streep die je ’s avond aan de hemel ziet.

Check www.artis.nl

Jungle Amsterdam

organiseert herfstvakantieworkshops. Op 22 oktober maken we in twee uur een mini toneelstuk over de woeste zeereizen van De Kleine Kapitein en zijn vrienden. Daarna spelen we voor ouders. Op 24 oktober samen een kunstwerk maken ( 6-10 jaar) met Robert Pennekamp. Alle kinderen beginnen met het tekenen op een doek. Daarna gaan we verder met verf. Op vrijdag 26 oktober de workshop Streetdance (8-12 jaar) met Rubén Sánchez.

Check jungle.amsterdam

Tropenmuseum

Deze herfstvakantie gebeurt er van alles in het Tropenmuseum rondom de tentoonstelling Cool Japan. Zo leer je een eigen karakter tekenen bij een workshop manga (6+). De Japanse striptekenkunst ‘manga’ is zo’n 200 jaar geleden ontstaan. In de tentoonstelling kun je de bijzondere tekeningen van grondlegger Katsushika Hokusai bewonderen. De moderne manga zoals we die nu kennen begon bij Osamu Tezuka en zijn beroemde Astro Boy. Vind jij de tekeningen in manga en comics ook zo prachtig en wil jij leren hoe je zo kan tekenen?

Of kom luisteren naar het verhaal van Momotaro, een held uit Japanse verhalen. Kom je ook luisteren naar zijn avonturen, verteld met een kamishibai, een vertelkastje. Hier verschijnen mooie afbeeldingen waar je naar kunt kijken terwijl je naar een verhaal luistert.

Ben je nog niet in ZIEZO MAROKKO geweest? In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig klaar voor vertrek.

Check www.tropenmuseum.nl

Nemo

Bij Nemo kun je genieten van extra workshops en demonstraties.  In workshops en demonstraties ontdek je hoe nuttig en leuk ‘maken’ is. Zo maak je in De Werkplaats je eigen tandwielen en kijk hoe ze bewegen als je er één laat draaien. Gebruik je fantasie en probeer verschillende materialen.

Wordt zelf een detective en bestudeer je eigen vingerafdruk in Nemo met een handmicroscoop. Wat kan je er allemaal in zien? En benieuwd hoe jouw DNA eruit ziet? Tijdens deze workshop maak je een eigen monster en isoleer je DNA uit jouw speeksel.

Tijdens de demonstratie kettingreactie laten indrukwekkende satellietbeelden en een grote interactieve globe zien hoe onze aarde er vanuit de ruimte uitziet. Ontdek wat een satelliet is en hoe je er onderzoek mee kan doen.

Check www.nemosciencemuseum.nl

 

Vorig artikelDrukte door massatoerisme in Centrum West en Oost maar ook in buurten er omheen
Volgend artikelDrankkegelbode