Home Wonen Herken je een bepaald patroon?

Herken je een bepaald patroon?

0

Er zijn tegenwoordig maanden dat het me moeite kost om een onderwerp te vinden voor mijn column. Gedurende het jaar verzamel ik wel artikelen of tips om inspiratie te hebben voor mijn columns, maar dit werkt niet altijd. Het belangrijkste criterium om een leuk en vlot leesbaar verhaal te schrijven, is een onderwerp te kiezen waar mijn hart ligt. Als dat het geval is kost zo’n 450 woorden schrijven namelijk geen moeite.

November is weer zo’n maand. Aangezien ik inmiddels al drie jaar deze column schrijf, kan ik constateren dat ook ik wel eens last heb van een writer’s block. Waar zal ik nu eens over schrijven? Feestdagenstress is al eens voorbijgekomen. Waar hebben mijn lezers nu behoefte aan? Wat is voor hen op dit moment interessant? Ik weet het niet altijd. Wat dat betreft zijn suggesties van harte welkom.

November is voor mij een ambivalente maand. Aan de ene kant blijken er in deze herfstige maand meer mensen dan gemiddeld behoefte te hebben aan mijn hulp als opruimspecialist. Aan de andere kant merk ik zelf al een paar jaar dat ik me in deze maand vermoeider voel dan in andere maanden. Elk jaar neem ik mij voor het in november rustiger aan te doen, maar vergeet dat of bedenk dat pas als mijn agenda vol afspraken staat. Dit jaar bedacht ik op tijd, namelijk op 2 november, dat ik altijd moe ben in november. Helaas kon ik niet bedenken hoe ik dat agenda-technisch kon inpassen in mijn leven. De afspraken voor deze maand staan al een tijdje vast en het blijft toch erg moeilijk voor me om nee te zeggen tegen nieuwe klanten die natuurlijk prompt deze maand mijn hulp willen inschakelen.

En zo ploeter ik voort. Aangezien ik een positieve kijk op de wereld heb, ben ik tevreden over het feit dat ik in ieder geval een patroon herken. Het patroon herkennen is tenslotte de eerste stap op weg naar verandering. Wie weet lukt het me volgend jaar eerder te denken aan mijn vermoeidheid in de een-na-laatste maand van het jaar. Als ik me dat eerder realiseer kan ik daar rekening mee houden als ik afspraken maak. En zo, lezer, is er altijd wel een doel na te streven.

 

Tip

Herken patronen, bekijk hoe het anders zou kunnen en voer de verandering door.