Home Overzicht Het avontuur is voorbij voor Ellen Schutte van 50Plus

Het avontuur is voorbij voor Ellen Schutte van 50Plus

0

En dan opeens een nieuw blij gezicht in het goedbezochte buurtrestaurant: Ellen Schutten, lijsttrekker van 50PLUS, wappert vol energie met een stapel verkiezingsplacemats.

Tekst Daan van Pagée

‘Minder regels, meer levensvreugde’ is er te lezen op de placemats. Pluspunt nummer 1: Zorg, beter voor jong en oud. Pluspunt 2: Bouwen voor Amsterdammers. 3: Veiligheid voor alle Amsterdammers. En pluspunt 7 gaat over eenzaamheid: ook een deelraadbestuur kan eenzaamheid niet oplossen. Wel kan het hindernissen wegnemen voor menselijk contact.

Het is liefde
Ellen Schutten, casting director bij tv-productiemaatschappij Talpa en nu ook lijsttrekker voor 50PLUS in de gemeenteraadsverkiezingen, schuift gezellig aan. Het is liefde op het eerste gezicht, Romeo en Julia. Ellen Schutten vertelt openhartig over haar arbeidsverleden en over het feit dat ook zij stapels sollicitatiebrieven heeft geschreven. De lijsttrekker van 50PLUS hoopt op vier zetels in de gemeenteraad. Schutten is een échte doener en bleef niet achter de geraniums zitten toen er even geen betaalde baan voor haar bereikbaar was. Vrijwilligerswerk en marathons lopen, dat helpt. En zelf zegt ze dat ze veel geluk heeft gehad met haar werkgever, die in haar talenten gelooft en haar sponsort met prachtige verkiezingsplacemats: zieltjes winnen in het buurtrestaurant.

Verjaardagsfeestje
Julia van 50PLUS nodigt Romeo de ‘buurt-journalist’ uit voor het verkiezingsavondje op woensdag 21 maart in Bar Lunar in de Halvemaansteeg, vlak bij het Rembrandtplein. Niks geen grijs volk in de kroeg met James Overlast-muziek of André Rieu uit de luidsprekers. James Brown – Get up, Get up, Stay on the scene, Get on up, like a lovin’ machine. Terwijl op een groot tv-scherm AT5 de actuele verkiezingsuitslagen in beeld brengt swingen Romeo en Julia in het laatste uur op het verjaardagsfeestje van onze democratie.

Kater
De volgende dag stuurt Romeo de ‘buurt-journalist’ een sms-berichtje naar Julia van 50PLUS: ‘Jammer dat het deze keer niet is gelukt is om een zetel te veroveren in de gemeenteraad, en ik ben blij weer tussen de mensen te zijn’. Julia ex-lijsttrekker van 50PLUS sms’t: ‘Ik lig nog even plat met een enorme kater van de verkiezingsuitslag.’

Het verkiezingsavontuur kreeg kleur in het buurtrestaurant, want daar is innovatie te vinden het hele jaar door en dus ook tijdens verkiezingstijd. Het credo van Ellen Schutten, ex-lijsttrekker 50PLUS, is: ‘Je kunt als overheid de mensen niet gelukkiger maken, maar wel ongelukkiger. De bedoeling is om ze niet ongelukkiger te maken. En het geluk zit van nature in de mens zelf, minder regels, meer levensvreugde.’

Vorig artikelBussen krijgen nieuwe haltes bij Amstelstation
Volgend artikelWil Merkies werd 86 jaar jong