Home Overzicht Het dak op in de Molukkenstraat

Het dak op in de Molukkenstraat

0

Begin volgend jaar opent Albert Heijn een AH XL winkel naast het Ondernemerscentrum, Praxis, Big Bazar en Xenos in de Molukkenstraat. Parkeren is daar een probleem, zeker als er een grote supermarkt bijkomt. Daarom is op het dak van de winkel een parkeerdek met oprit gebouwd.

Foto Corrie Groen

Veel extra verkeer zal gebruik gaan maken van de inrit naar de supermarkt. Om de verkeerssituatie op deze drukke route tussen de Indische Buurt en de Watergraafsmeer overzichtelijk en veilig te houden wordt de weg aangepast. De inrit wordt opnieuw bestraat, waarbij het fietspad langs de inrit wordt verlegd. Bovendien komt er een veilige oversteekplaats voor auto- en fietsverkeer.

Tussen maandag 27 november en vrijdag 22 december wordt het werk uitgevoerd. Het aanpassen van de inrit en het verleggen van het fietspad gebeurt in de weekenden van 2 en 3 december en van 9 en 10 december. Daarna worden de middengeleiders in de rijweg aangepast en vervolgens wordt een oversteekplaats gerealiseerd. De aannemer probeert hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken.