Home Eten&Drinken Het gaat door: Drie dagen de leukste terrassen in Oosterpark

Het gaat door: Drie dagen de leukste terrassen in Oosterpark

0

De stichting Herstel Oosterpark vond dat de vergunning te laat was aangevraagd. Bovendien zou het park te kwetsbaar zijn voor zo’n evenement. Het leek even niet door te gaan, maar de rechter oordeelde anders. Het eerste weekend van september gaat het feest gewoon door. Ruim twintig café’s gaan in het park het grootste terras van Amsterdam vormen.

De stichting zegt verbaasd en teleurgesteld te zijn over de uitspraak van de rechtbank en vindt dat de gemeente op onterechte gronden de vergunning heeft verleend. Omdat de vergunning te laat is verleend was het niet mogelijk om bezwaar te maken. Bovendien zouden deskundigen het evenementenveld hebben afgekeurd en is het volgens de stichting onmogelijk om de handhaving van de openbare orde bij het festival goed te regelen. De rechter oordeelde echter, dat er daarvoor te weinig bewijs is.

De stichting laat het er niet bij zitten. In de vergunning is bepaald dat er tijdens het festival nooit meer dan 2.000 festivalbezoekers in het park aanwezig mogen zijn. En per dag mogen maximaal 5.000 bezoekers naar het Oosterpark komen. De stichting vreest echter dat er meer mensen op het festival afkomen en baseert zich op het aantal likes op facebook. De mensen van Herstel Oosterpark gaan nu zelf controleren of de gemeente en de organisator zich houden aan de beloofde deelnemersaantallen. Bij elke ingang gaan twee mensen tellen hoeveel mensen er het park in- en uitgaan. Bij een te druk festival zal per direct handhaving geëist worden. Ook zal het geluidsvolume in de gaten gehouden worden. Bij festivals in het verleden werden klachten van omwonenden van het Oosterpark genegeerd.

Het Amsterdamse Terrassenfestival gaat er nu dus komen en iedereen kan genieten op het grootste terras van Amsterdam. Zaken uit alle stadsdelen zijn van de partij met hun eigen specialiteiten. Lekker eten, drinken en genieten van muziek.  Naast eten en drinken op het terras is er meer te doen. Zo kun je naar de Vondel Silent Disco, even op visite bij Café Nol, langs bij de DJ’s van Bar Broker of na wat drankjes je zangkunsten testen bij de karaoke.

In aanloop naar het festival zal een vakkundinge jury alle horecazaken afgaan om in de volgende categorieën winnaars te kiezen. Naast de juryprijs zal er ook een publieksprijs uitgereikt worden. De categorieën zijn beste barvrouw, beste barman, best getapte biertje en beste personeel.

 

Vorig artikelNieuwe kunstbeurs in Loods 6 brengt kunstenaar en koper direct samen
Volgend artikel‘Inmiddels ben ik verslaafd aan de vrouw’