Home Overzicht Het geheim van de kunstenaar in de Oba op het Javaplein

Het geheim van de kunstenaar in de Oba op het Javaplein

0
Foto Erna de Jonge

De expositie Het geheim van de kunstenaar in de Oba aan het Javaplein is feestelijk geopend. Onder begeleiding van accordeonmuziek maakten de kinderen met veel gejuich strikjes open en nodigden zij iedereen uit om rond te kijken. Behalve de twee zelfbedachte snoepjes-machines, waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt, trokken de expressieve portretten van de kinderen veel aandacht.

De expositie is het eindresultaat van het kunstproject Het geheim van de kunstenaar onder leiding van Mette Steincke van Het BuurtAtelier. Het kunstproject gaat over het artistieke proces van een kunstenaar en speelt in op de nieuwsgierigheid van kinderen. Waardoor worden zij geïnspireerd?

Inspiratie voor kinderen
In een reeks workshops hebben kinderen van 6 tot 10 jaar zich laten inspireren door drie lokale kunstenaars afkomstig uit verschillende culturen. De kunstenaars vertelden over de ideeën achter hun werk en over hun technieken. Deze ontmoetingen vormen de inspiratie voor de kinderen om hun eigen kunstwerken te maken. Verrassend werk was het resultaat. Er zijn een grote toekomstcollage, bijzondere houtsnedes, unieke uitvindingen en veel meer

Werk van kunstenaars en kinderen
De expositie laat de kunstwerken van de kinderen zien naast het werk van de kunstenaars. Dat zijn Mark Bischof (Duitsland), kinetisch kunstenaar, Kimbal Bumstead (Engeland), beeldend kunstenaar en Lego Lima (Brazilië), grafisch kunstenaar.

‘Het geheim van de kunstenaar’ in Oba javaplein 2, tot en met 5 februari.

Foto Erna de Jonge