Home Kunst Het Parijs en Amsterdam van fotograaf Eddy Posthuma de Boer in Hotel...

Het Parijs en Amsterdam van fotograaf Eddy Posthuma de Boer in Hotel Arena

0

Hotel Arena stap je niet zomaar binnen. Het ligt dan wel met de ingang in het park, toch moet je een kleine barrière nemen. De getrapte entree zorgt er voor dat je niet zomaar even naar binnen loopt. Maar het is de moeite waard te ontdekken wat het hotel te bieden heeft. Zeker nu de expositie Paris Amsterdam van fotograaf Eddy Posthuma de Boer er voor iedereen is te zien.

Paris Amsterdam. Foto’s Eddy Posthuma de Boer. www.eddyposthumadeboer.com

Je kunt best zeggen dat de Gallery van het de afgelopen jaren gerenoveerde Hotel Arena een museaal karakter heeft. Je bereikt de Gallery via een prachtige trap en dan sta je tussen de de foto’s van Eddy Posthuma de Boer. In de expositie ‘Paris Amsterdam’ laat hij de verschillen én overeenkomsten zien tussen de twee wereldsteden.

Het is een genoegen om te ontdekken wat de kenmerkende aspecten van Parijs en Amsterdam van voeger en nu zijn. Eddy Posthuma de Boer verwerkte ze in duo beelden. Het zijn beeldrijmen die zijn gebaseerd op compositie, inhoud, anekdotes of contrasten. Een mooi voorbeeld is de combinatie van een ‘kroketloket’ van Febo in Amsterdam en een foto van een automaat waar je een pizza kunt kopen in Parijs.

Maar ook de geijkte symbolen van de twee steden zijn in de expositie terug te vinden. Bijvoorbeeld een duofoto van de Eiffeltoren en de Westertoren, een van de zijn favoriete werken. De fotograaf brengt ze in broederschap en gelijkheid samen; Egalité, Fraternité et Liberté. Een van zijn favoriete werken is de foto waarop een Citroën 2CV auto en de Eiffeltoren samen zijn afgebeeld. De foto is een hommage aan Jules Eiffel en André Citroen.

Het is een genoegen om al die beeldrijmen te ontdekken. Ze verrassen en laten herkennen. Het zijn prachtige foto’s waarvan de hand van de meester steeds weer te herkennen is. Bij de opening van de expositie waren de bijschriften bij de foto’s nog niet beschikbaar. Eigenlijk zijn ze ook niet nodig…

Meer exposities in Oost vind je in het Expositie Overzicht