Home Duurzaam Het Rooftop Festival nu op twintig daken

Het Rooftop Festival nu op twintig daken

0

Wat in Oost begon op een paar daken is uitgegroeid tot een echt festival op twintig daken, een diner op drie daken, een mini camping op de A’dam Toren en een symposium op de begane grond in restaurant de Tropen. Kortom er is deze maand heel wat te beleven op het daklandschap van Amsterdam.

Foto’s Me Marie

Voorafgaand aan het festival was er al op 8 juni het Drie Daken Diner, waarvan een op het dak van het nieuwe QO hotel in het Amstelkwartier. Op 21 juni wordt het dak van de A’dam Toren omgebouwd tot pop-up Rooftop Camping. Tien personen krijgen de kans om door middel van een prijsvraag tijdens de midzomernacht te kamperen op bijna 100 meter hoogte, met uniek uitzicht over Amsterdam en ommelanden.

De Rooftop Line-up van ROEF in Oost bestaat uit HOPP Amsterdam, het Benno Premselahuis van de HvA, het KIT en Café de Tropen, NEMO Science Museum, Pakhuis de Zwijger, hotel QO Amsterdam en Juniper & Kin, The Student Hotel City, Volkshotel Badplaats, W Amsterdam, Zoku en Canvas.

Op vrijdag 22 juni vindt dan het Rooftop Festival ROEF plaats op twintig daken in alle delen van Amsterdam, waaronder opnieuw een groot aantal daken in Oost. Op het festival kun je de hoogste daken en mooiste uitzichten ontdekken. Je kunt rolschaatsen op 85 meter hoogte, in een hottub of in een escape room duiken. Je vermaken met DJ’s, live muziek, groene workshops en luisteren naar het hoogste woord van dichters en connaisseurs. Via www.roefamsterdam.nl zijn tickets (€ 15,00) beschikbaar.

Steden krijgen het steeds meer te verduren door hitte en hoosbuien. Het ROEF Collectief ziet kansen om op daken ruimte te vinden voor ontspanning én voor klimaatadaptatie en vergroening. Onlangs hebben de Amsterdamse coalitiepartijen de ambitie ‘geen dak onbenut’ opgenomen in het coalitieakkoord. Dat kan de ambities van ROEF helpen waarmaken.

Volgens ROEF is nu slechts 2 procent van het Amsterdamse dakoppervlak in gebruik en maar 1 procent begroeid. ROEF gaat uit van Show, Grow, Connect: mogelijkheden laten zien en inspireren tot meer groene en openbare daken om deze uiteindelijk aan elkaar te verbinden. Om te komen tot het grootste rooftop park van Nederland, waar je via luchtbruggen van dak naar dak wandelt.

Als onderdeel van het festival is er op 22 juni het jaarlijkse Rooftop Symposium. Dat biedt een podium aan pioniers die daken op innovatieve wijze vergroenen en publiek toegankelijk maken. Het symposium vindt plaats in het KIT en is gratis te bezoeken na aanmelding. Met het symposium willen ROEF Collectief en Rooftop Revolution de vastgoedwereld inspireren en bewegen tot meer vergroening op hoog niveau.

 

 

Vorig artikelWordt Middenmeer Noord eerste aardgasvrije wijk?
Volgend artikel100-jarige De Meer ontvangt jubileumpenning gemeente