Home Gezin HiHaHuttenbouwers fantasierijke dansvoorstelling voor het allerjongste publiek

HiHaHuttenbouwers fantasierijke dansvoorstelling voor het allerjongste publiek

0
Foto Hans Gerritsen

HiHaHuttenBouwers is een dansvoorstelling voor het allerjongste publiek vanaf 2 jaar. Dansgezelschap Stilte uit Breda maakt al ruim twintig jaar speelse moderne dansvoorstellingen die de verbeelding van kinderen prikkelen. Met HiHaHuttenBouwers brengen zij een intieme voorstelling die extra wordt gesierd door de muzikale begeleiding van Boy Edgarprijs 2014 winnaar Jeroen van Vliet en Mete Erker. Te zien op 10 december in Muziekgebouw aan ’t IJ.

Midden op een blauwe wei met schapenwolken staat een…ja, wat staat er eigenlijk? Omdat niemand weet wat het is, noemen we het een bed, een berg, een flat en alles wat in ons opkomt. Met het wegfladderen van een vlinder ontluiken de verhalen. Er verschijnen een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje zorgt voor het huisje, het vrouwtje voor het mannetje en het weer zorgt voor de afwisseling.

Foto Hans Gerritsen

Met HiHaHuttenBouwers trakteert de Stilte jong en oud op een fantasierijk beeldverhaal in een intieme omgeving. Samen met beeldend uitvinder Bert Vogels wordt een klein universum met dauw, zon, wind, regen en sneeuw tot leven gewekt. Door de intieme setting van de voorstelling worden geleidelijk de grenzen tussen het publiek en de dansers opgeheven.

In 2014 ontving pianist en componist Jeroen van Vliet de Boy Edgarprijs. Samen met saxofonist Mete Erker verzorgt hij de muziek bij de voorstelling.

HiHaHuttenBouwers duurt in totaal 40 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Dankzij de gelaagdheid is de voorstelling ook de moeite waard voor oudere kinderen, ouders en grootouders!

Check www.muziekgebouw.nl