Home Rob Zwetsloot Hoe moet het nu verder met dit land?

Hoe moet het nu verder met dit land?

0

De mededeling dat de Radicale Oppositie Beweging, de R.O.B., de partij waarvan ik geliefde leider ben, niet meedoet aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer, leidde tot vele emotionele reacties. Vertwijfeling, huilbuien, zelfmoordneigingen, depressies, woede, teleurstelling bij mijn almaar groeiende aanhang. Hoe moet het nu verder met dit land?

Hoe komt Holland uit dat moeras van verdorvenheid, amoraliteit, omkoping, chantage en seksuele attenties dat de politiek is. Wie geeft de Hollanders  hun land terug , en maakt een eind aan economische uitverkoop, zedenverwildering en moreel verval. Op wie moet ik nu stemmen? Een kandidaat bij mij uit de buurt? Zoals bijvoorbeeld Martin Bosma, de ideoloog van de PVV, die woont om de hoek bij het Muiderpoortstation.

Ik ken hem uit de tijd bij de omroep Salto te Amsterdam. Ik heb samen met hem nog vele programma’s geselecteerd. Daarna ging ie naar de Avro. At5 en de Nos en werd  eigenaar van een multiculti radiostation. Hij stond daar bekend als ‘the laziests man in tv business’. Of dan de rechtlijnige socialist Jasper van Dijk, van de van oorsprong Maoistische SP, die bij mij om de hoek woont? In een koopwoning in een yuppenbunker natuurlijk, want dat is socialisten eigen.

Iets verder op in het Funen woont Lodewijk Asscher in een mooie stadsvilla, lijsttrekker van de Pvda, een man met mooie praatjes, die bestuurlijk een spoor van vernielingen achter zich laat. En nu in de verkiezingscampagne afstand neemt van lle maatregelen die hij de afgelopen jaren als minister genomen heeft. Vlak daarbij woont, tegenover uitgaanscentrum  Panama, de wonderboy van D66 Jan Paternotte getipt als opvolger van Alexander Pechtold. Bij D66, een partij van gladjakkers en mooipraters, communicatiemedewerkers, voorlichters en interimmanagers, moet ik altijd denken aan ex wethouder Rick ten Have die ooit in de gemeenteraad de ideologie van D66 kernachtig samenvatte met de uitspraak: ‘Mijn standpunt is dat ik geen standpunt heb’.

Nevin Özütok dan, wijkwethouder in Amsterdam oost, die voor GroenLinks op een hoge plaats staat. GroenLinks, de partij van snotneus Jesse Klaver, die zalen vol  gillende meisjes bezoekt met een tournee vol inhoudsloze prietpraat die doet denken aan jeugdidolen als Justin Bieber Of Justin Timberlake, of hoe die gasten ook mogen heten. En dan hebben we nog die goeie ouwe VVD, van de bonnetjes, het bier en de bittertafelpraat. In Amsterdam hebben ze hier als kandidaat Dilan Yesilgoz-Zegerius, via de media als een komeet omhoog schoot. Maar bij de VV D denk ik ook aan Mark Rutte, en u weet: Wie gelooft wat Rutte beloofd, die is niet goed bij zijn hoofd. En mag hier in 020 de zegeningen van vier jaar uitknijpen van de gewone Henk en Ingrid gaan uitleggen.

En dan vergeet ik nog kandidaten van tientallen andere partijtjes van clowns, praatjesmakers, opportunisten en non valeurs die meedoen, en waar van vast ook een aantal uit Amsterdam komen. Ik weet het niet. Zal ik maar eens gewoon thuisblijven?

En het is maar dat u dat weet…