Hoe wordt Amsterdam straks bestuurd? Het was één van de onderwerpen in de Jungle

  0

  Het nieuwe seizoen van de theatertalkshow Dwars door Oost in de Jungle is gestart. Het was op woensdag 6 september weer een avond vol interessante onderwerpen. Van sport, vrouwenvoetbal bij De Meer, tot de presentatie van een prachtig nieuw boek van Roman Helinski. De schrijver vertelde over zijn verblijf in het Witsenhuis bij het Oosterpark en natuurlijk over zijn boek.

  Het educatieproject de Rode Loper op School jubileert en gaat gedurende dit feestjaar samenwerken met twee buitenlandse scholen. Een verrassing was ook Mariska Stevens. Zij gaat in theater Jungle Amsterdam een serie lezingen verzorgen over onder meer Noord-Korea. Dat belooft een boeiende serie te worden!

  Nieuw in de talkshow was een mini-debat tussen twee politici. Een gemeenteraadslid -Mascha van Bruggencate – D66) en een lid van de bestuurscommissie Monique van Bijsterveld – D66) werden ondervraagd over wat er in de toekomst gaat veranderen met het bestuur in de stad en het stadsdeel. Tot de verkiezingen in het komend voorjaar komen deze mini-debatten zeker terug. Rob Zwetsloot verbleef in het buitenland. Geen nood aldus presentatrice Irene Kuiper. De bezoekers van de talkshow hoefden de column niet te missen. Videomaker Lyk Burggraaff had eerder een video gemaakt.

  Tijdens deze eerste show van het seizoen waren Ben van Westenvoorde en Jeroen Steehouwer opnieuw actief. Deze twee cartoonisten van naam, volgden de avond en maakten pakkende beelden van de avond. En muziek was er ook. Singer songwriter Gareth Evans-Jones en pianist Erik van de Langkruis speelden de pannen van het dak. In dit overzicht mag zeker de onvermijdelijke oost-kwis niet ontbreken.

  Lyk Burggraaff van oo-tv maakte een impressie van deze editie van Dwars door Oost in de Jungle. Noteer het in de agenda: op woensdag 4 oktober is de volgende aflevering van de gratis theatertalkshow met opnieuw interessante gasten uit Oost.