Home Groen Honing op tafel en proeven in de Hortus

Honing op tafel en proeven in de Hortus

0

De Hortus staat dit jaar in het teken van voedsel met tot eind augustus de tentoonstelling ‘Op Tafel’, over voedselgewassen, ons voedselgedrag en diversiteit van ons voedsel. Maar er staan ook activiteiten op het programma die plant en voedsel over het voetlicht brengen. Op donderdag 12 april staat de avond avond in het teken van honing.

De komende weken organiseert de Hortus ‘Op tafel x’-avonden; proeverijen en rondleidingen over bekende producten op tafel. De eerste avond staat in het teken van honing. Tijdens de proeverij leer je technieken om honing te beoordelen en maak je een begin met het onderscheiden van wat goede honing is en hoe je vervalsingen kunt herkennen.

Tijdens de Op Tafel x Honing avond neemt Annemieke Timmerman (allround bee keeper & imker van de Hortus) je mee van ‘bloem naar boterham’. Deze activiteit bestaat uit een lezing, een proeverij en de mogelijkheid vragen te stellen aan deze ervaren imker.

De Hortus staat vol met bloemen en planten: een unieke verzameling van nectar en stuifmeel die nergens anders voorkomt. De vier bijenvolken van de Hortus bestuiven erop los. De bestuiving door bijen is erg belangrijk voor de voortplanting in de Hortus. Honing is slechts een bijproduct van de bestuiving, maar wel erg populair en lekker!

Het programma is van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname is € 15- Deelname voor Vrienden van de Hortus, studenten en stadspashouders is € 12,50. Entree is inbegrepen bij deelname aan deze activiteit.

De komende weken zijn er nog meer Op tafel avonden. Zo is er Bier op 19 april, Koffie op 17 mei en onkruiden op 24 mei. Kaarten voor deze avonden via www.dehortus.nl/programma. Wees er snel bij, want vol = vol.