Home Duurzaam ‘Hoofdkwartier van de duurzaamheid’ aan de Middenweg geopend

‘Hoofdkwartier van de duurzaamheid’ aan de Middenweg geopend

0

Met ogen vol verbazing keken voorbijgangers naar binnen in wat tot voor kort een kledingwinkel was. Wat gebeurt hier? Is dit een kinderspeeltuin? Een alternatieve bloemist wellicht? Nee, het is een park! Het is Popinn Park aan de Middenweg. Zaterdag werd het officieel geopend. Geen tijdelijke leegstand van een groot winkelpand, maar een ontmoetingsplaats voor groen en duurzaam.

Was het in het overdekte park tijdens de dagen voor de opening nog rustig, het openingsprogramma trok veel belangstellenden. Je kon er ontdekken wat Popinn Park de komende maanden biedt. Naast de mogelijkheid met elkaar te praten of het rustig lezen van een boek, is er in PopinnPark ook een uitgebreide programmering. Met filmavonden, lezingen en workshops over groen en duurzaam, sociaal ondernemen, en optredens van singer songwriters. Ook kun  je er terecht voor mindfulness, thai chi en yoga worden beoefend. In de groene omgeving wordt bovendien kunst geëxposeerd.

In de grote ruimte geen spoor meer van MS Mode of de bioscoop die in het pand gevestigd waren. Planten en hout overal om je heen, hangmatten om in te luieren, kussens om op te zitten. En een echt nep kampvuur. Dat alles mogelijk gemaakt door bedrijven die het beschikbaar stelden. Hovenier Van der Tol is er een van. De directeur vertelde bij de opening dat hij binnen het uur om was om Popinn Park te steunen. Hij vindt dat de groene plek aan de Middenweg het hoofdkwartier van de duurzaamheid moet worden. Binnenkort gaat hij voor al zijn medewerkers in Popinn Park een bijeenkomst over de betekenis van groen en duurzaam organiseren.

Tijdens de opening gaven initiatiefnemers René Dronkers en Esther Verhamme een voorproefje van wat er komen gaat. Het optreden van een singer songwriter. Een serie presentaties met meteen al Ardine Nicolaï die vertelde over Meerenergie, een initiatief van bewoners rond de Jaap Edenbaan om de restwarmte van de schaatsbaan te gaan gebruiken voor de verwarming van woningen. Bezoekers van het park werden verrast met kunst, design en uitvindingen die te maken hebben metde natuur. Het fenomeen ‘wandelende tuinen’ is er een van. Bijzondere biologische drankjes. Tot en met september is dat alles ontdekken in Poppinn Park. En let wel, prijskaartjes kennen ze er niet: je betaalt wat je het waard vindt.