Home Overzicht Hoogste punt Metis bereikt, leerlingen krijgen er eerste les

Hoogste punt Metis bereikt, leerlingen krijgen er eerste les

0

Het hoogste punt van de nieuwbouw van het Metis Montessori College aan de Mauritskade is bereikt en om dat te vieren mocht een groep klassenvertegenwoordigers alvast een kijkje nemen in de school in aanbouw. Naast het hijsen van een vlag op het hoogste punt, gaf directeur Hüseyin Asma de leerlingen een les over ‘durven dromen’.

Het Metis is een levend voorbeeld van wat begon met een droom. Een Amsterdamse droom om een school te zijn voor alle Amsterdammers waarin klassenverschillen doorbroken worden en waar elk kind zijn talenten kan ontdekken. Na een rondleiding door de nieuwbouw waren de reacties onder meer ‘gaaf’, ‘tof’, ‘leuk’, ‘cool’, dus dat belooft wat voor als de nieuwbouw rond de jaarwisseling in gebruik genomen wordt.

Nieuw blok
De nieuwbouw aan het Oosterpark is een aanbouw aan het monumentale schoolgebouw op Mauritskade 58. Het nieuwe blok telt nu vier lagen, met straks op de begane grond een transparante ruimte die het open karakter van de school weerspiegeld. Het pauzelandschap van de school met skatebaan is buiten schooltijden toegankelijk voor parkgebruikers. Het sportterrein dat in het park wordt gerealiseerd is straks voor de gymlessen van het Metis beschikbaar. Met de nieuwbouw wil het Metis duidelijk laten zien dat het staat voor innovatief montessorionderwijs voor wereldburgers van de 21ste eeuw.