Home Kort nieuws Huurverhoging volkstuinen gaat voorlopig niet door

Huurverhoging volkstuinen gaat voorlopig niet door

0

Door de protesten van tuinders tegen de forse huurstijging van volkstuinen, ziet wethouder Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ordening) daar voorlopig van af. De tuinders waren een petitie begonnen die 25.000 keer is ondertekend en hadden contact met de media. Ze hebben een alternatief plan en gaan dat bespreken met de wethouder.

De Bond van Volkstuinders wil dat de tuinders meer eigen verantwoordelijkheid hebben. De gemeente regelde en dicteerde alles, terwijl de kosten hoog opliepen. Dit zou goedkoper en efficiënter kunnen, bijvoorbeeld doordat de tuinders zelf meer onderhoud doen. Toch is een verhoging onvermijdelijk. De riolering van de volkstuinparken moet door achterstallig onderhoud met spoed worden gerenoveerd.

Eerder stond de wethouder niet open voor alternatieven, wat het imago van haar partij, GroenLinks, geen goed deed. Zij zouden juist open staan voor ideeën. Inmiddels heeft Van Doorninck excuses gemaakt aan de tuinders. Zij waren erg angstig voor de huurverhogingen van – in sommige gevallen – wel 800 procent. Zij zegt dat het niet haar bedoeling is de tuinders weg te jagen, ze wil juist dat de volkstuinparken er voor alle Amsterdammers zijn.