Home Overzicht Iedere dag drie korte voorstellingen in het TapasTheater

Iedere dag drie korte voorstellingen in het TapasTheater

0

Het TapasTheater aan de Andreas Bonnstraat presenteert drie voorstellingen van twintig minuten drie keer op een avond te zien in kleine theaterzaaltjes in de kelder. Je kunt komen en gaan wanneer je wilt en er is tijd genoeg om één of meerdere voorstellingen te bezoeken. Voor 7 euro kun je een voorstelling bijwonen. Op de begane grond kun je voor, tussen of na de voorstellingen bijkletsen, borrelen en lekker eten.

Dit is het programma van 30 mei tot en met 16 juni.

Pap | door Jorrit De Vries
Muziektheater, herkenbaar
Jorrit de Vries werd onlangs voor het eerst vader en deze levensveranderende gebeurtenis inspireerde hem tot een herkenbare muziektheatervoorstelling. Hij zingt en vertelt vol humor over de spanning rond het vaderschap, (zijn rol in) de bevalling, de eerste ontmoeting met zijn dochter en over zijn zorgen en dromen voor haar toekomst. Over de vader die hij wil zijn en de vader die hij vreest te worden. Én over de relatie met zijn eigen vader. Jorrit weet herkenbare emoties en gedachten als geen ander zo treffend te verpakken in mooie, kleine liedjes, die hij zelf begeleidt op piano, gitaar, ukelele, mandoline en mondharmonica.

De Weduwe | door Sietse Remmers
Toneel, bitterzoet
In deze gitzwarte doch komische monoloog deelt Hertha herinneringen aan haar overleden man Ulli. Gaandeweg dit bitterzoete relaas blijkt echter dat de situatie een stuk minder onschuldig is dan het in eerste instantie lijkt. Actrice Sietse Remmers speelt in TapasTheater haar zelfgeschreven theatertekst over moedwillig de andere kant op kijken, vasthouden aan het bekende én aan de liefde.

Ja, maar hoe dan | door Benjamin van der Velden
Cabaret, sit back and relax
Cabaretier Benjamin van der Velden ademt muzikaliteit en bevlogenheid. Bijna had hij zijn leven achter de piano opgegeven totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam en de smaak in het theater te pakken kreeg. Zijn onmiskenbare talent werd herkend op cabaretfestivals waaronder het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. “Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken”, schreef de jury die hem vervolgens de juryprijs overhandigde. Bij het Groninger Studenten Cabaret Festival – GSCF won hij de persoonlijkheidsprijs. En nu staat hij met zijn nieuwste voorstelling in TapasTheater. Ontmoet deze boeiende, ruwe diamant.