Home Groen Iedere week een uurtje natuurwandelen in het Flevopark

Iedere week een uurtje natuurwandelen in het Flevopark

0

In het Flevopark kun je uitstekend wandelen. Het is groot en divers. De Stichting Gezond Natuur Wandelen start op 1 september wekelijkse natuurwandelingen door het park. Het zijn gevarieerde wandelingen waarbij er elke week een of twee korte natuurmomenten zijn. Daarbij wordt iets actueels over de natuur verteld.

Met de natuurwandelingen wil de Stichting Gezond Natuur Wandelen met mensen, die om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, een keer per week een wandeling  maken van maximaal een uur. Ruim een derde deel van de Nederlanders beweegt minder dan een half uur per dag. Onderzoek heeft aangetoond dat door elke dag minstens 30 minuten te bewegen er enorme gezondheidswinst geboekt kan worden, waardoor men zich al snel veel beter gaat voelen. Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog meer. Daarnaast is het wandelen natuurlijk vooral ook heel erg gezellig. Na afloop is er bovendien altijd gelegenheid voor het gezamenlijk drinken van een kopje koffie.

De eerstvolgende natuurwandeling is op donderdag 1 september en daarna wekelijks op donderdagen om 10.00 met start bij ingang Flevobad van het Flevopark. De wandeling eindigt bij het Flevopark café dat speciaal voor de wandelgroep opengaat.

www.gezondnatuurwandelen.nl | [email protected] | 06 1034 9911