Home Kunst Iets van mijn wereld en iets van onze wereld

Iets van mijn wereld en iets van onze wereld

0

De Egyptische kunstenaars Shawky Ezzat en Esmat Dawestashy slaat een brug tussen twee schilderculturen; De Nederlandse en de Arabische. Het beroemde schilderij ‘Nederlandse spreekwoorden’ van Pieter Breugel heeft de afgelopen weken het uitgangspunt en de inspiratie gevormd voor het onderzoek naar de twee culturen: de Nederlandse en de Arabische. Het resultaat is te zien in Tugela85 en andere plekken in Oost. Op de expositie is ook beeldende kunst van leerlingen van de basisschool de Linneausschool te zien, die onder begeleiding van Shawky aan het werk zijn gegaan.

In de studio van het AGA-LAB (Amsterdam Grafisch Atelier) onderzochten de twee kunstenaars hun eigen visuele en artistieke visie op het schilderij. Aan de hand van deze uitkomsten legde Shawky de basisschoolleerlingen de inhoud van het schilderij uit en leidde hij ze rond in de Pretoriusstraat. Hij  stimuleerde de leerlingen hun artistieke inspiratie te zoeken met als doel het maken van eigen werk op basis van traditionele en nieuwe spreekwoorden. Het resultaat: een prachtige expositie met in totaal honderd werken!

Expositie op meerdere plekken
De feestelijke opening van de expositie zal plaatsvinden Op vrijdag 30 juni om 17.00 uur in Tugela85, maar de vele werken zullen te bewonderen zijn op verschillende plekken in Oost. Zo hangen er schilderwerken in het Tugelahuis, de Linnaeusschool en de Openbare Bibliotheek aan de Linnaeusstraat. Ook winkeliers in de Pretoriusstraat stelden hun winkels open om de expositie een podium te geven. Deelnemende winkeliers zijn Rodayna Wassalon, Nadia Bos, Rum Baba bakerij, Kapsalon Kisami, Ortecht Sateliet, Slagerij Poldervaart en Restaurant Meram.

Vorig artikelZeeburgia scoort flink in duurzaamheid
Volgend artikel250 woonunits voor statushouders en jongeren op Science Park