Home Overzicht IJburg College onder toezicht van Inspectie van het Onderwijs

IJburg College onder toezicht van Inspectie van het Onderwijs

0

De sterke groei die het IJburg College de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt en de bouw van twee nieuwe gebouwen hebben een wissel getrokken op de financiële situatie van het IJburg College. De school is nu onder toezicht van Inspectie van het Onderwijs geplaatst. De kwaliteit van het onderwijs en de continuïteit van de lessen blijven gegarandeerd.

In de komende periode gaat het IJburg College aan de slag met het bestendigen van de financiële maatregelen die zijn getroffen. De huidige algemeen directeur ad interim heeft de school geleid in de eerste periode van financieel herstel. Voor de volgende periode wordt een nieuwe algemeen directeur aangetrokken.

Onderzoek fusie
Het IJburg College wil de komende periode de aandacht en energie richten op het bestendigen en efficiënt organiseren van betekenisvol onderwijs voor een groeiende groep leerlingen rond IJburg. De bestuurlijke fusie van STAIJ en het IJburg College is daarmee op dit moment geen reële optie. STAIJ en het IJburg College hebben daarom gezamenlijk besloten het verkennend onderzoek naar een bestuurlijke fusie af te ronden.