Home Overzicht IJburg-dominee Rob Visser gaat met pensioen

IJburg-dominee Rob Visser gaat met pensioen

0

De eerste predikant van de IJburg, ds. Rob Visser gaat met emiraat, met pensioen. Op 10 december neemt hij afscheid in het IJburg College. De domineer begon in 2010 als pionier op IJburg vanuit de Binnenwaai. Vier jaar later werd hij daarnaast stadsdominee, met als taak de protestantse gemeente Amsterdam beter zichtbaar te maken in de stad.

Op IJburg verwierf Rob Visser in 2013 landelijke bekendheid met het opzetten van het Parents House. Het aantal echtscheidingen is groot en ook op IJburg. Omdat gescheiden ouders moeilijk aan een huis komen bedacht Rob Visser het Parents House waar je na een echtscheiding maximaal een jaar een betaalbaar huis kunt delen.

Ook eerder was de dominee landelijk in het nieuws. Als de predikant in Apeldoorn, zijn vorige standplaats, zette hij op Koninginnedag 2009 de deuren van zijn kerk open nadat Karst T.  acht mensen uit het publiek had doodgereden. De protestantse kerk ligt vlakbij monument De Naald waar de dodenrit van Karst T. eindigde.

In Amsterdam zijn het kerstfeest op de Nieuwmarkt en de stadswandeling rond Kerst activiteiten die door Rob Visser in gang zijn gezet. Onlangs lanceerde hij de door hemzelf ontwikkelde app ‘Goddelijke stad / Divine City’ waarmee Amsterdammers en toeristen een wandeling kunnen maken langs tal van religieuze plaatsen in de binnenstad. De app is te vinden in de App Store en Google Play (Zoek naar Amsterdam Church Route).