Verschijningsdata

De IJopener verschijnt in 2019 in het weekend van
15 februari, 12 april, 7 juni, 11 oktober en 6 december

De redactie

De redactie bestaat uit Natanja den Boeft, Ruben Cardol, Marcel de Cnock, Lida Geers, Joyce Hes, Tineke Kalk, Arjen Poortman, Joeri Pruys, Lisa Scheerder, Simone Slotboom, Yvonne Schreuder, Joost van der Vaart, Neeltje Wiedemeijer en Corry Zoll.

De artikelen van de IJopener in oost-online

Wil je de IJopener nog eens nalezen?
De artikelen vind je hier handig bij elkaar

Vijf keer per jaar een nieuwe IJopener in de brievenbus

De IJopener is een kleurrijk buurtblad dat vijfmaal per jaar verschijnt in een oplage van 25.000 exemplaren. De redactie bestaat uit vrijwilligers. De onderwerpen waarover we schrijven, zijn zeer gevarieerd en hebben altijd te maken met de buurten waarin de IJopener huis-aan-huis wordt bezorgd: Indische Buurt, het Oostelijk Havengebied, het Zeeburgereiland en IJburg. Van politiek tot natuur, van ondernemen tot cultuur. De IJopener ligt ook op verschillende openbare plekken klaar om mee te nemen.

Wil je de IJopener nog eens nalezen?

Hieronder vind je de complete IJopener als pdf bestand.

2019 februari april juni oktober december
2018 februari april juni oktober december
2017 februari april juni oktober december
2016 februari april juni oktober december
2015 februari april juni oktober december

Over de IJopener

De IJopener schrijft over cultuur, politiek, ondernemers, kunst, stadsontwikkeling, geschiedenis… afijn, over alles wat op ons pad komt en waarvan wij denken dat buurtbewoners er graag over willen lezen.

De redactieleden kiezen zelf het onderwerp voor hun artikel. Tijdens de redactie-vergaderingen wordt beoordeeld of alle voorgestelde artikelen samen een uitgebalanceerd geheel zijn. Komen alle wijken aan bod, worden politieke onderwerpen voldoende afgewisseld door wat luchtiger artikelen, zijn ondernemers niet oververtegenwoordigd?

En dan zijn er natuurlijk de vaste rubrieken, zoals de boekenrecensies, de columns, de culturele agenda en niet te vergeten: het recept van Neeltje. Drie fotografen en een illustrator maken deel uit van het redactieteam.

Heb je interesse om zelf over de buurt te schrijven, als lid van de redactie of als gastschrijver, stuur ons dan een e-mailtje www.ijopener.nl

 

.

oost-online