Home Overzicht IJshockey: Tigers verliezen van Tigers

IJshockey: Tigers verliezen van Tigers

0

Op de valreep van het seizoen komen alle U19 teams één keer uit tegen het nationaal vrouwenteam. Dit team is samengesteld met spelers overal uit Nederland, zoals Nicky Collard en Savine Wielenga, die normaal in het toekomstteam van de Amsterdam Tigers spelen. In Nederland is de vrouwencompetitie ijshockey te klein voor eigen divisies, het nationaal team uitgezonderd. En zo staan twee Tigers tegenover zestien andere Tigers.

Verslag Lewis Daniels

Door het verbod op checken (om het verschil in fysieke kracht zo klein mogelijk te houden) is het een wat ongebruikelijke wedstrijd. IJshockey (in deze competitie) zonder checken is als Parijs zonder de Eiffeltoren. De U19 Tigers hebben moeite hun strategie te bepalen. Door het checkverbod missen ze gereedschap en ze zijn niet overtuigd van het nut van het verbod. Geheel ongelijk hebben ze niet. In de gemengde teams in deze competitie (en hoger) is checken wel toegestaan.

De eerste periode gaat gelijk op, al heeft het vrouwenteam de organisatie beter op orde. Hun opstelling ziet er uit als een soort grote v. Ze verliezen geen moment de regie en werken aan een plan, nemen daar de tijd voor. Bij de Tigers rommelt het. In meerdere opzichten. De eenheid is zoek. Hun toch al geringe passes vallen vaker in handen van het vrouwenteam dan dat ze de geadresseerde bereiken. Grote gevolgen heeft het niet. De teams gaan met 0-0 de rust in.

De vrouwen spelen van 6 tot en met 12 april voor het wereldkampioenschap Division IB in China

‘Toch maar eens scoren’, denkt het vrouwenteam kort na aanvang van het tweede gedeelte. ‘Daar zijn we hier ten slotte voor.’ Halverwege de zesentwintigste minuut wordt het 0-1.

‘Nu wij’, reageren de Tigers na twee minuten. Noah Smits maakt de stand gelijk. Boaz Hilberdink en goalie Britt Hermann geven de assists. Het komt vaker voor, maar het is niet gebruikelijk dat een goalie ook een assist geeft.

‘Gaat lekker’, vinden de vrouwen nog twee minuten verder, 1-2. De Tigers zijn ook op dreef en voeren de druk op.

Negentig tellen later wordt het door Rik van den Huijsen en een assist van Malachy Conghaile 2-2. Toch zijn de Tigers gewaarschuwd. Nicky Collard geeft de assist bij het eerste goal voor het vrouwenteam en Savine Wielenga maakt de tweede. Het gevaar komt dus uit eigen huis.

Na de tweede rust lijkt de wedstrijd voor de Tigers niet meer op gang te komen. Het rommelt weer door onvoldoende samenwerking. Het vrouwenteam wacht rustig af, maar scoort vooralsnog niet. Dan –met nog drieëneenhalve  minuut speeltijd- slaan ze razendsnel toe, 2-3, 2-4, 2-5. Collard en Wielenga zijn bij alle goals betrokken. Collard maakt het op eigen kracht 2-6. De Tigers zijn verslagen door hun grote zusters uit het toekomstteam, die samen met de andere leden van het vrouwenteam een mooie wedstrijd speelden. Na de uitstekende resultaten vorig jaar in Mexico spelen de vrouwen dit jaar van 6 tot en met 12 april voor het wereldkampioenschap Division IB in China. Let’s go, Ti… Ladies!

De Tigers spelen dit seizoen nog twee wedstrijden, op 10 maart in Den Bosch en op 17 maart thuis tegen de Eindhoven Kemphanen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Tigers dit jaar op de derde plek eindigen, de plek die ze vrij snel in dit seizoen wisten te halen en ondanks alle ups en downs behielden. Let’s go, La… Tigers!

 Met dank aan Ellen Graaff Hermann