Home BoekvandeWeek Ik kan niet kiezen…

Ik kan niet kiezen…

0

31 Het is vakantietijd en dus tijd om een extra boek te lezen. En dan is het moeilijk kiezen uit de hoge stapel mooie boeken een keus ter maken. Daarom toch maar drie. Om de vakantie goed te vieren!

Gemeengoed van Ann Patchett 

‘Het doopfeest nam een wending toen Albert Cousins met gin kwam’, zo begint Ann Patchett haar roman. Een hilarisch eerste hoofdstuk waarin verschrikkelijk veel sterke drank vloeit en waarin de levens van zes kinderen en vier volwassenen wordt bepaald. Patchett weet elk van die mensen in hun volle complexiteit neer te zetten. Scherp en vol mededogen. Een absolute aanrader voor de zomer!

Gemeengoed is vertaald door Hien Montiojn en uitgegeven door De Bezige Bij.

Hier zijn is heerlijk van Marie Darrieussecq

Een biografie van Paula Modersohm-Becker, een Duitse schilderes die leefde van 1876 tot 1907. Als voorloopster van het Expressionisme schilderde zij in 10 jaar een overweldigd oeuvre. Heerlijk om te lezen!

Hier zijn is heerlijk is vertaald door Mirjam de Veth en uitgegeven door de Arbeiderspers.

Weg met Eddy Bellequeulle van Edouard Louis

Een roman waarin geen woord fictie is. Het is het levensverhaal van de de jonge schrijver die opgroeit in een arbeidersdorp in Picardië waarin mannelijkheid zich vooral toont in geweld, zuipen en schelden. Tot groot verdriet van zijn ouders voelt Eddy zich daar helemaal niet toe aangetrokken en wordt hij met zijn meisjesachtige manieren voortdurend getreiterd en gemolesteerd. Een onthullend en ontluisterend boek over het leven op het arme platteland in Noord-Frankrijk.

Weg met Eddy Bellequeulle is vertaald door Edu Borger uitgegeven door De bezige Bij.

Carel van Pampus is boekverkoper bij Boekhandel van Pampus, KNSM-laan 303