Home Overzicht In Artis beleefden zieke en gehandicapte kinderen weer een ‘BeestFeest’

In Artis beleefden zieke en gehandicapte kinderen weer een ‘BeestFeest’

0

Veel zieke en gehandicapte kinderen mochten weer naar het KinderBeestFeest, het jaarlijks besloten feest in Artis. Onder begeleiding van politiemotoren gingen de kinderen met 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, reddingsbrigade en Rode Kruis op weg om de kinderen naar de dierentuin te brengen voor een onvergetelijke avond.

Foto Hans Heitgeert

Het KinderBeestFeest werd dit jaar voor de 19e keer georganiseerd. Ruim 1.250 kinderen werd uitgenodigd om met hun ouders/ verzorgers, broertjes en zusjes naar het feest te komen. Totaal waren er ruim 5.000 gasten Artis. De kinderen zijn uitgenodigd door ruim 45 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies Noord-Holland en Flevoland. Zo’n 1.500 vrijwilligers waren in touw om de kinderen en hun gezin een beestachtig leuke avond te bezorgen.

Vooraf werden bewoners opgeroepen geen alarmnummer te bellen als ze de colonnes hulpverleningsvoertuigen zouden zien rijden. Het motto was dan ook ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant’. Straten werden de hele avond afgesloten en tramlijnen reden een andere route.