Home Kunst ‘In Between Time’ bijzondere voorstelling in Bijlmerbajes

‘In Between Time’ bijzondere voorstelling in Bijlmerbajes

0

In Between Time is een bijzondere locatievoorstelling over ‘de waanzin van wachten en de moed om opnieuw te beginnen’. Tot en met 8 april is deze voorstelling te zien in de voormalige Bijlmerbajes. De voorstelling biedt een laatste kans om de Bijlmerbajes te bezoeken voordat deze plek transformeert tot nieuwbouwwijk Bijlmer Kwartier.

Reis door de voormalige Bijlmerbajes, langs luchtplaatsen en cellen waar de tijd lijkt stil te staan. Beklim een witte toren en stap in een landschap vol dromen en herinneringen. Vijf theatermakers uit Tunesië, Syrië, Iran, Soedan, Somalië en vijf makers uit Nederland heten je welkom in de tussentijd, op de plek waar zij hun leven opnieuw beginnen.

Op iedere etage in de Bijlmertoren ontmoet je andere theatermakers. In een oude gevangeniscel beleef je van heel dichtbij oprechte verhalen, de verlaten gangen komen tot leven met poëtische beelden en muziek. Door hardop te dromen creëren zij nieuwe herinneringen en komt hun leven opnieuw in beweging.

In Between Time biedt een podium voor nieuwe, talentvolle theatermakers waarbij de ontmoeting van Amsterdammers en hun nieuwe stadsgenoten centraal staat. De voorstelling wordt gemaakt en gespeeld door tien professionele theatermakers onder leiding van Titia Bouwmeester en wordt geproduceerd door 5eKwartier en Stichting IJ Producties.

Titia Bouwmeester maakt vanaf 1990 locatietheater op plekken waar de wereld verandert. Zij ontwikkelt interdisciplinaire voorstellingen met een divers team van makers en transformeert de werkelijkheid tot werkplaats en podium. Stichting IJ Producties biedt nieuwe theatermakers, via diverse talentontwikkelingsprojecten gekoppeld aan Over het IJ Festival, een platform om hun netwerk te versterken.

In Between Time is te zien tot en met 8 april in de Bijlmerbajes. Iedere vrijdag zaterdag en zondag om 15.00 en 20.00 uur. Toegang  € 15,- Ook diner mogelijk in restaurant A Beautiful Mess.

Check hier voor meer informatie over de voorstelling.

 

oost-online