Home Amstel- en Bajes Kwartier In Between Time in Bijlmerbajes

In Between Time in Bijlmerbajes

0

Een nieuwe wijk met 1.350 woningen komt op de plek van de Bijlmerbajes. Bijlmer Kwartier gaat de wijk heten. Maar vóór de sloophamer in de torens gaat zijn er nog diverse activiteiten. Van 21 maart t/m 8 april bijvoorbeeld is er locatietheater in de Bijlmerbajes.

Tijdens de voorstelling In Between Time krijgen bezoekers nog een laatste kans de voormalige Bijlmerbajes te bezoeken. Theatermakers uit Tunesië, Syrië, Iran, Soedan en Somalië nemen het publiek mee naar de tussentijd, naar de plek waar zij hun leven opnieuw beginnen. De voorstelling In Between Time markeert een einde en nieuw begin van zowel een mensenleven als een gebouw.

Op iedere etage in de Bijlmertoren ontmoet je andere theatermakers en stap je in hun dromen en herinneringen. In een oude gevangeniscel beleef je van heel dichtbij oprechte verhalen, de verlaten gangen komen tot leven met poëtische beelden en muziek.

In 2017 was de Bijlmerbajes tijdelijk een asielzoekerscentrum. In het gebouw woonden 1.100 nieuwkomers, waarvan velen nu in Amsterdam wonen. In 2018 zal het gebouw worden gesloopt en transformeren tot een nieuwbouwwijk.

In Between Time biedt een podium voor nieuwe, talentvolle theatermakers waarbij de ontmoeting van Amsterdammers en hun nieuwe stadsgenoten centraal staat. De voorstelling wordt gemaakt en gespeeld door tien professionele theatermakers onder leiding van Titia Bouwmeester en wordt geproduceerd door 5eKwartier en Stichting IJ Producties.

Titia Bouwmeester maakt vanaf 1990 locatietheater op plekken waar de wereld verandert. Zij ontwikkelt interdisciplinaire voorstellingen met een divers team van makers en transformeert de werkelijkheid tot werkplaats en podium. Stichting IJ Producties biedt nieuwe theatermakers, via diverse talentontwikkelingsprojecten gekoppeld aan Over het IJ Festival, een platform om hun netwerk te versterken.

In Between Time van 21 maart t/m 8 april in de Bijlmerbajes. Première op 21 maart 20.00 uur. Daarna iedere vrijdag zaterdag en zondag om 15.00 en 20.00 uur. Toegang  € 15,- (ook diner mogelijk in restaurant A Beautiful Mess).

Tickets www.inbetweentime.nl